Annonse


– Avverget 300 angrep

For litt over to år siden ble det kjent at hackeren Hector Xavier Monsegur (alias «Sabu») i lengre tid hadde hjulpet det amerikanske, føderale politiet FBI med å avsløre sine venner i LulzSec (også kalt Lulz).

Stor betydning
LulzSec regnes som 
Anonymous «operative gren» og er en slags militant utgave av de politiske aktivistene som har vært villige til å gå mye lengre enn moderorganisasjonen både når det gjelder omfang og metoder.

Nå viser det seg at Monsegurs tysterrolle er mye mer omfattende en antatt.

Avverget angrep
Ifølge New York Times har han bidratt til å avverge eller forstyrre hele 300 angrep foretatt av hackerkollektivet.

Annonse
Angrepene var rettet mot et stort antall mål. Blant dem var det amerikanske forsvaret, den amerikanske kongressen og romfartsorganisasjonen NASA.

Åtte arrestert
Som et direkte resultat av Monsegurs dobbeltrolle som stor-hacker og spion for FBI ble åtte av Lulz-medlemmene arrestert i USA, 
Storbritannia, Spania, Tyrkia og Nederland.

En av dem, Jeremy Hammon, soner i dag en dom på ti år i USA.

Ber om mild dom
Denne uka faller dommen mot Monsegur selv. Aktoratet har bedt dommeren om å straffe ham på mildeste måte på grunn av den vilkejn han har vist til å samarbeide.

Påtalemyndighetene mener at Monsegurs arbeid med å avverge angrep og avsløre sine venner i Lulz-nettverket har vært av avgjørende betydning for etterforskningen av det som etter alt å dømme er historiens første sak mot et organisert, politisk hackermiljø.

 

 

 

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse