Annonse


Nå vet vi hva Apple planlegger

Apples sensor-armbånd skal være på samlebåndet, i hvert fall som en test før millioner sendes avgårde, og nå nærmer iPhone 6 seg også.

Samtidig ved vi nå mer om OS X 10.10, iOS 8 og 8.1 og Apple TV.

Safir istedet for Gorilla Glass
Det er en grunn til at Tim Cook har referert til 2014 som et stort år for selskapet: Det ventes to nye iPhone-modeller (4,7 og 5,5″ – 5,5″ kan være en iPod Touch, mer om dette senere), en klokke som egentlig ikke er en klokke, et langt større fokus på Apple TV (kanskje med app-butikk og Siri), kanskje en helt ny MacBook Air med Retina-panel og iOS 8-avsløring på WWDC. Det er nok å ta fatt i.

Det mest interessante for de aller fleste Apple-kunder (og det mest innbringende produktet) er og blir iPhone.

Annonse


På vei til Foxconn
Det har en god stund vært ryktet at safir-glass blir å finne i armbåndet, og foran panelet til neste generasjons iPhone (og ikke bare på hjemknappen og foran kameralinsen).

Disse ryktene har blitt styrket de siste månedene med åpningen av Apples egen safir-fabrikk i Mesa, Arizona.

Og nå melder UBS Research at, GT Advanced Technologies, et selskap Apple samarbeider med for å lage glasset, har begynt å sende avgårde frontbeskyttelsen til Kina i forkant iPhone 6-hovedproduksjonen.

Basert på analyser skal Apple ha mulighet til å produsere minst 100 millioner iPhone 6-enheter med Gorilla Glass-erstatteren i året.

OS X 10.10 – 4. juni
Samtidig melder 9to5mac, som har en rekke kilder innad hos Apple, at det blir et større fokus på OS X 10.10, enn på iOS 8.0, på årets WWDC som starter 4. juni.

Forøvig får 10.9.3 forbedret 4K-skjerm-støtte.

Det ryktes at neste OS X får en større overhaling av brukergrensesnittet, akkurat som iOS 7, isåfall smelter kanskje de to mer sammen, om ikke hva angår funksjonaliteten, så i hvert fall det visuelle.

Vi vet godt hva Apple mener om å prøve å gjøre alt på èn type enhet.

En video viser det som trolig er designet til iPhone 6 4,7″:

iOS 8 og 8.1
Faktisk skal også en rekke funksjoner ha blitt utsatt til iOS 8.1. Dessute kommer kanskje ikke flere av funksjonene i 8.0 før sent i år, eller tidlig neste år.

Det ventes en kraftig forbedret iCloud-opplevelse, kollektivtransport-info i kart-appen og Shazam integrasjon i Siri med iTunes-støtte.

Apple A8-brikken
iOS 8 klargjøres i disse dager til å støtte den nye A8-brikken, oppfølgeren til verdens første mobilbrikke med 64-bits-arkitektur.

Det blir ingen større endringer i hvordan brikken designes, fokuset er nemlig på forbedret batterilevetid og generelt bedre ytelse.

Dette er viktig for å kunne levere akseptabel iPhone 6-batterilevetid, den kommende toppmodellen har jo større en 0,7″ større skjerm. Dessuten er den mye tynnere.

iPhone 5,5″ = iPod Touch 6. generasjon?
9to5mac refererer til en et annet nytt produkt som ikke er en iPhone, men som også får en større skjerm: Er alt snakket om en iPhone 5,5 bare tull? Kanskje det egentlig er en iPod Touch? Det er faktisk ikke umulig.

Uansett: En av de kjernefunksjonene i iOS 8 er støtte for flere oppløsninger på en smart måte, og disse to nye iOS-produktene blir de første med støtte for det Apple internt har døpt «multi-resolution support».

Ikke bare gjør funksjonen det enkelt å skalere oppløsninger til en rekke iOS-enheter (inkludert nye Apple TV), men app-ytelsen og den system-ytelsen (iOS 8) forbedres ved hjelp av denne teknikken.

Apple TV
Apropos Apple TV, så var det forventet at en ny modell skulle lanseres i første halvdel i år, men prosjektet skal ha blitt utsatt.

Samtidig meldes det ny programvare til Apple TV, programvare som ikke er tilknyttet utviklingen av ny maskinvare – dette betyr at ny Apple TV-programvare, med app-butikk og Siri-støtte, kan komme i første halvdel likevel.
 

Kilder:
9to5mac
9to5mac
MacRumors

Annonse