VARIOUS

Annonse


– Hvor i all verden parkerte jeg bilen min?

Du er på handletur lørdag ettermiddag. På den enorme parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret står det tusenvis av biler. Du har en modell som «alle andre» har.

Be Google om hjelp
Og så står du der med handleposene og bilnøkkelen, helt i villrede.

Da er det du fisker fram din Android-telefon med Google Now (krever Android 4.1 Jellybean eller nyere versjon) og ber Google Now hjelpe deg.

Registrerer hvor du har vært
En fersk oppdatering av tjenesten bruker nemlig telefonens navigasjonssysem (GPS) for å registrere hvordan du og bilen din beveger seg.

Annonse
Med andre ord kan du ikke bare finne ut hvor du er, men også hvor du har vært.

Bokmerke med posisjon
Idet du stiger ut av bilen lager Google et lite bokmerke med posisjonen din. Dette bokmerket kan deretter hentes opp igjen, komplett md kartinformasjon.

Dermed er det jo ikke sikkert at du finner gijen din Toyota Corolla blant et hundretalls andre Toyota Corollaer, men sjansene øker i hvert fall betraktelig.

Ikke helt fornøyd
Nå må det sies at systemet ikke er helt patent og ikke alltid fungerer like godt. De som rakk å prøve det i går har til dels blandede kommentarer.

– Dette er en fin idé, men den er fortsatt uferdig. Det er ikke spesielt nøyaktig. Det virker ikke alltid, og dukker ikke alltid opp på skjermen. Og det er ingen mulighet for å fortelle den med hvor du faktisk parkerte med stemmen. Den burde ikke bare «pinge» GPS, men også ha mulighet for større nøyaktighet. Den trenger i tillegg både en manuell styring og en notatmulighet slik at du kan legge til detaljer som nummeret på området og lignende, skriver Kahil Nettleton på Google+-bloggen.

Kommer kanskje i neste versjon?

 
Om du har en mobil med Android 4.1 eller nyere kan Google Now hjelpe deg å finne bilen din. (Ill.: Google)

Kilder:
Google+
Google Search
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse