Annonse


Snowden-avisene vant Pulitzerprisen

Amerikaneren Edward Snowdens avsløringer om hvordan den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA tyvlytter på en en hel verden, har belønnet de to avisene, The Guardian og Washington Post, med årets Pulitzerpris.

Deler prisen
Den mest høythengende prisen innen journalistikken er
Pulitzerprisen, og årets vinnere er altså de to avisene som bearbeidet all informasjonen, og på rad og rekke avslørte NSAs metoder takket være Snowden

Amerikaneren, som nå bor i Russland, hadde ikke NSA som arbeidsgiver, men jobbet for dem via et annet selskap som innleid konsulent.

Forandret verden
Det var sommeren, nærmere bestemt juni i fjor, at Snowden sjokkerte en hel verden, og for alvor satte personvern på den internasjonale politiske agendaen 

Annonse
Den gang skrev vi følgende:

«Med NSA og FBIs sugerør rett ned i serverne, og dermed folks kontoer, har de mulighet til å hente ut bilder, søkelogger, video og all annen informasjon brukerne måtte ha lagret.

Så hvilke selskaper er med på dette? Har du vært på nett i mer enn to sekunder, har du allerede brukt enn eller flere tjenester fra dem, det er nemlig snakk om følgende giganter:

* Microsoft
* Apple
* Google
* Facebook
* YouTube
* Yahoo
* Skype

Som om ikke det var nok skal Dropbox være i ferd med å innlemmes i samme program.»

 

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse