Various - 2011

Annonse


ENDELIG!

Allerede i 2008 begynte de å snakke om det. Men Storbritannia er et konservativt land, og ting tar tid.

Oppheves i juni
Men i juni skjer det.

Ifølge Torrentfreak.com kommer loven som så langt har gjort det ulovlig for briter å kopiere CD-er og DVD-plater til eget bruk til å bli opphevet.

Og ikke nok med det: En rekke restriksjoner på bruk av rettighetsbefengt materiale i satire og amatør-moro blir også fjernet.

Annonse


Stormende jubel?
Det er i det hele tatt så man får lyst til å ta fram The Union Jack, storme ut i gatene og juble på vegne av våre søstre og brødre der borte over Nordsjøen.

Hadde det ikke vært for at de i likhet med oss knapt bruker fysiske medier mer og hører musikken sin på Spotify og ser TV-seriene sine på Netflix, så hadde vi kanskje gjort det.

Fortsatt pekefinger
Det er heller ikke fullt frislipp. Pekefingeren er fortsatt der, om ikke like høyreist som før.

I en veiledning som den britiske regjeringen har sendt ut for å forberede folket på denne viktige og gledelig lovendringen står det følgende:

Du vil ha lov til å lage kopier til eget bruk til en hvilken som helst enhet du eier. Dette inkluderer også personlige lagringsmedier, samt privat nettlagring. Likevel vil det fortsatt være ulovlig å gi andre mennesker adgang til kopier du har laget. Dette innebærer for eksempel at du ikke kan gi en venn adgang til din personlige lagringsplass i nettskyen.

YouTube bestemmer
Det er også verd å merke seg at selv om lovendringen åpner for bruk av opphavsbeskyttet materiale uten å spørre så lenge dette skjer til privat bruk, vil for eksempel YouTubes regler for hva du kan forsyne deg av fortsatt gjelde.

Annonse