Annonse


Det kan bli en iPhone 6c med stor skjerm

Vi har tidligere rapportert at Apple kan komme til å lansere flere iPhone-modeller i år.

En 5,7″ stor mobil med 5c-design?
Det aller mest overraskende Apple-ryktet akkurat nå, er det at Apple visstnok planer om å lansere en mobil med designspråk lånt fra
iPhone 5c og 7. generasjon iPod nano.

Den nye modellen kan få samme design som 5c, men istedet for plast, kanskje aluminium​ i forskjellige farger som iPod Nano.

Ifølge Macotakara, som som regel ikke er helt på jordet når det kommer til Apple-rykter, skal Apple ha bestemt seg for to nye størrelser i år (opp fra 4″): 4,7″ og 5,7″.

Annonse
De to nye modellene skal lanseres senere i år, om informasjonen de har skaffet stemmer.

iPhone 6c henter kanskje inspirasjon fra iPod Nano. Isåfall spesielt, da iPod-serien er langt under radaren for tidne. (Ill.: Apple)

5c-design
Ifølge nettsiden er det den store versjonen som får et design likt
5c. Tankene går med en gang i retning Nokia Lumia 1320 med sin store skjerm og plastdesign.

Altså et design med avrundede hjørner, de samme type knappene samt samme mikrofon og høyttaler-design. Det spesielle med Macotakaras sak er at de hevder å sitte på konkrete mål.

4,7″-modellen skal visstnok måle 14 7 x cm, mens 5,7″-modellen måler 16 x 8 cm. iPhone 5s måler 12.38 x 5.86​.

Målene kan endre seg
Tykkelsen på dem begge ikke være mer enn 7 mm – det er 0,6 mm tynnere enn iPhone 5s. Det påpekes at designet ikke er ferdig, og at dimensjonene kan endres når som helst.

iPad Air startet visstnok med et design som var 0,5 tykkere enn hva den endte opp på, nemlig 7,5 mm.

Det er ikke sikkert iPhone 6c, eller hva enn navnet blir, får plastbakside. Det kan tenkes de går for forskjellige farger i aluminium som iPod Nano. (Ill.: Apple)

Luksusmodell vs. stor skjerm
Det som altså kan skje i år er at det kommer en iPhone 6, luksusmodellen, med en noe større skjerm (trolig 4,7″) og det aller nyeste brikkesettet (ryktede A8).

Mens iPhone 6c, eller hva den nå blir døpt, blir en mye større mobil i plast. Om 6s-ryktet skulle vise seg å stemme, er vi spente på skjermoppløsningen.

Skulle det være noe hold i disse ryktene ser det ikke ut til at iPhone 5c får et kort og ganske ulykkelig liv med salgstall godt under 5s.

 

Kilder:
AppleInsider
Macotakara

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse