Annonse


Ballmer: – Dette angrer jeg på

Under en tale for Oxford-studenter avslørte den tidligere Microsoft-sjefen hva han og selskapet burde ha gjort annerledes.

Skulle ha gjort som Apple tidligere
Det jeg angrer på er at vi ikke koblet sammen maskin- og programvare i samme produkt tidligere. Microsoft har laget egne spill-konsoller siden Xbox kom i 2001, og har hatt stor suksess med det , men han refererer selvsagt til nettbrett (og avslørte han også egne mobile?). Surface ble annonsert sommeren 2012.

Så får vi se om den nye Microsoft-sjefen sier ha det til mobil-OEM-ene sine, og starter produksjonen av egne mobiler også – kanskje med Surface-merkevare?

Med Nokias design-ekspertise kan jo det bli et interessant produkt.

Annonse
Kastet bort ti år
– Om man tar en titt på de siste 10 årene, er det sannsynligvis på det rene at det var ting som ikke gikk så bra som vi håpet på. Vi hadde hatt en tyngre posisjon i mobil-markedet i dag om jeg kunne gjort de siste 10 årene om igjen.

Det er ikke bare mobiler den tidligere toppsjefen ser i ettertid at skapte trøbbel, og som drev fokuset bort fra viktigere ting. Vista blir nemlig også nevnt, igjen.

Vista
For det han angrer mest på er oppfølgeren til XP. Selskapet brukte alt for lang tid på utviklingen av Longhorn (som senere ble døpt Vista).

At produktet fullstendig floppet i markedet gjorde saken enda mer alvorlig. 

– Og du vet, det skaper ekstra problemer når man bruker ressursene til et stort team til å lage noe som ikke viser seg å være så verdifullt.

 

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse