Annonse


Er det virkelig en Android-mobil som kommer?

Nokia minner oss på at de har en pressekonferanse på Mobile World Congress 24. februar.

«marks the spot»
Vi skal selvsagt være tilstede på årets store mobil-happening. En av de viktigste pressekonferansene i år, foruten Samsungs (der de trolig skal avsløre S5 med nytt grensensitt – også dette morgenen 24. februar), er Nokia.

De skal nemlig direkte-strømme sin pressekonferanse førstkommende mandag, og mange tror det er snakk om en Android-mobil.

Nokias siste «teaser» er et kryss på grønn bakgrunn – tittelen på årets MWC-invitasjonen, også den grønn, er «Meet us under the tree».

Annonse


Nokia har til og med laget et MWC-skattekart med dette krysset:

Nokias nyeste «teaser» er ikke så veldig spennende. Vi får håpe produktet er. (Ill.: Nokia)
Presse-invitasjonen.

Mer spennende enn i fjor?
«
I fjor så vi presentasjonen av Nokia Lumia 520 og 720, samt Nokia 301 og 105, og en haug andre «goodies». Hva er nytt i år? Det er mindre enn en uke igjen til du finner det ut», skriver Nokia.

Vi var tilstede på Nokias pressekonferanse i fjor. Det mest overraskende forrige gang var lanseringen av en mobil til kun 112 kroner. Det mest spennende var altså prisen, og ikke spesifikasjonene.

Blir nok ganske billig
Men årets rykter er jo mye mer spennende, i og med at disse handler om en Android-mobil (kodenavn: Nokia X, Normandy, Nokia A110), og det faktum at Microsoft som prøver å selge Windows Phone, har kjøpt den finske mobilstorheten.

Det ryktes at Nokias Android-mobil får en 4″ skjerm, to-kjerners CPU på 1 GHz, og 512 MB RAM. En mellomklasse-smartmobil, altså.

Nokia har laget sitt helt egne skall (som du kan se her) som gjør det svært vanskelig å skimte at det er Android som driver det hele.

Det har nå også dukket opp et bilde som visstnok skal være tatt med kameraet til Nokia A110.

Nokia, Samsung og Sony
Foruten Nokia og Samsung, regner vi med at Sony skal vise frem nettbrettet Xperia Tablet Z2.

HTCs neste store produktavsløring er ikke lagt til MWC, men en egen pressekonferanse sent neste måned – 25. mars for å være eksakt.

Trolig er det oppfølgeren til One som skal vises frem – en mobil som ganske sikkert har to kameraer slik at man kan refokusere bilder etter at de er tatt.

Kilde:
Nokia

Annonse