Annonse


Trekant, dop og suging på restaurant

I slutten av januar skrev vi om Secret, et alternativ til Facebook som setter alt inn på å bevare privatlivets fred.

Anonyme venner
Her kan du dele alle dine mer eller mindre mørke hemmeligheter, uten at de som ser dert vet hvem du er.

Secret er nemlig et anonymt nettverk, der alle deltakerne forblir ukjente for hverandre. Du får venner, men du vet ikke hvem de er. Og de som har deg som venn, vet naturligvis heller ikke hvem du er.

Bare å plapre i vei
Vennenes geografiske område komme fram, men veldig grovt og generelt. Om du kommer fra Norge, vil du for eksempel bli omtalt som «fra Europa».

Annonse
Dermed er det fritt fram for å plapre i vei om sine mest pinlige og intime opplevelser, sine tabber, feil og mangler og sine aller dypeste, mørke hemmeligheter.

Det motsatte av Facebook-perfekt
Tanken er å kombinere full åpenhet med strengt personvern. Og mange mener at et slikt tiltak fungerer godt som terapi i en verden der prektighet og konvensjonalitet ofte blir belønnet framfor originalitet, lyst og vågemot.

Med andre ord: De som er lei av Facebooks «se så flott og riktig liv jeg lever»-stemning kan her få seg en frisk dusj av det virkelige livet, på godt og vondt.

Secret begynte som et slags varsler-nettverk der du for eksempel anonymt kunne sladre om sjefen din som sitter i telefonen under hele møtet. Men så ble det etterhvert noe helt annet… (Ill.: Secret.ly)

Salig blanding
Men hva er det så som skjuler seg på innsiden av det hemmelige nettverket?

Nettstedet The Verge har tatt seg en tur.

De fant en salig blanding av dop, sex og løse rykter fra jobben. For eksempel bilder av folks egne hasjplanter, trekant med fast partner pluss venn på Valentinsdagen og en kar som blir sugd i et hjørne av restaurantkjøkkenet er bare tre eksempler fra (kanskje ikke så overraskende) den frilynte byen San Francisco.

Sant eller bare skryt?
Hvorvidt dette er sanne historier eller bare skryt, er umulig å vite. Like full som det er umulig å verifisere såkalte «historier fra innsiden», der folk som gir seg ut for å jobbe nær maktens sentrum kommer med «avsløringer» om hvordan det egentlig arter seg, i House of Cards-stil.

– Men tross alt er det bra
Likevel blir konklusjonen at dette er bra, tross alt.

– Secret er Facebook som et maskeradeball, Twitter uten selvforherligelse og Google+ sin private deling gjort på riktig måte, er konklusjonen til The Verge etter å ha vadet gjennom det som for mange må fortone seg som den reneste syndens pøl en ukes tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse