Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det koster flesk å få aluminiumshus med den berømte Hasselblad-logoen i stedet for standardvare fra Sony. (Ill.: Hasselblad)

Prisforskjell: 56 000 kroner!

Bare merke og materiale er forskjellig.

Hasselblad er en legendarisk svensk kameraprodusent som stort sett henvender seg til et kresent marked av proff-fotografer – fortrinnsvis innen mote- og studiofotografering.

Nesten 90 000
Men i likhet med Leica (som jo til dels pakker inn rimelige Panasonic-kameraerog selger dem til nesten dobbel pris) har Hasselblad nå «juksa litt».

Deres nye modell HV  er prissatt til 8500 euro, tilsvarende 71 932 norske kroner. Men det er uten moms, så den riktige norske prisen skulle da bli til 89 915.

Prisen inkluderer et  Carl Zeiss 24-70mm objektiv objektiv (koster 15 000 separat) og luksuriøs koffert. Dessuten er kabinettet i aluminium og ikke i plast.

Identisk kamera
For øvrig er det etter alle solemerker identisk med Sonys SLT-A99, som selges med det samme objektivet i Norge til 33 499.

Du betaler med andre ord voksne 56 416 kroner for å få et aluminiumshus med det legendariske svenske merkenavnet klistret på.

Ikke for turister
Nå er det ikke sikkert at det bare er jåleri. For våre svenske venner har sikkert en uovertruffen service.

Men det er jo noe med det å være motefograf i Vogue-klassen og gå rundt med et kamera annenhver japanske turist drasser med seg til Paris…

Kilder:
Hasselblad-hv.com
sonyalpharumors.com
DPreview.com

Stikkord: foto