Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Todd Hamiltons lekre iWatch-konsept kan bli en realitet i år. (Ill.: Todd Hamilton)

Alt om «iWatch»

Kommer trolig i år, med iOS 8.

9to5mac fortsetter sine Apple-lekkasjer.

Treningsfokus
Bloggen avslører nemlig nå hva som blir en av hovedbruksområdene til iWatch, rent bortsett fra at den helt sikkert kommer til å levere varsler, og gjør det mulig å ringe.

Ifølge Apple-bloggen skal iWatch nemlig leveres med iOS 8 og en app døpt Healthbook (den vil komme forhåndsinstallert, og konkurrere mot Nike og Fitbits løsninger) – en app som visstnok låner mye fra Passbook rent visuelt. Informasjonen kommer, ifølge bloggen, fra personer med kjennskap til planene, så dette er mer enn bare ren spekulasjon. Liten tvil om at nettsiden har innsidere hos selskapet.

Les også: Han kan ha løst Apples iWatch-problem.

Helseklokka
Foruten å kunne følge med på hvor aktiv du er, vil Healthbook kunne følge med på hjerterytme, om du har fått i deg nok væske og blod-informasjon (Apple har allerede patent på metoder som kan måle blodtrykk). Appen skal visstnok også gjøre det enkelt for pasienter å huske å ta pillene sine.

Disse ryktene styrkes ytterligere, fordi New York Times’ Bits 31. januar kunne melde at Apple har vært i møte med amerikanske helsemyndigheter om akkurat denne type teknologi. Trolig får iWatch, som de nyeste iPhone- og iPad-modellene, M7-brikken som følger med på fysisk aktivetet uten å plage CPU-en med unødvendig aktivetet for på den måten å spare batteriet.

Er det denne Apple-fabrikken som skal lage safir-glass til iWatch?

– iOS 8 i år
Videre hevder 9to5mac at iOS 8 trolig kommer i år, og da også på Apples smartklokke. OS-et blir ingen dramatisk visuell overhaling som iOS 7 var for iOS 6.

Kodenavnet til programvaren skal være «Okemo». iWatch skal være tett integrert mot iPhone, noe som vil gjøre det enklere for Apple å selge flere iPhones, om klokka blir en sukess.

Samtidig med det nye OS-et som blir viktig for smartklokka, jobber også California-selsakpet med å gjøre forbedringer til Maps-appen, men det er usikkert om de rekker å få ferdig kollektiv-transport-funksjon i tide for iOS 8. Uansett skal faktisk kart også være en viktig del av iWatch.

Er solceller løsningen?
Foruten dette. ble det i fjor avslørt at selskapet ansatte tidligere Nike-rådgiver Jay Blahnik og Senseonics-nestsjef Todd Whitehurst. Tim Cook sitter forøvrig i Nike-styret, så akkurat det kan bli interessant (litt som når Eric Schmidt satt i Apple-styret ved lanseringen av iPhone – han sluttet i 2006).

Ifølge en artikkel fra The New York Times, og dette ifølge en tidligere ansatt, så skal Apple i mange år har jobbet med solcelle-teknologi, men om det blir å finne i et potensielt iWatch-produkt i år, det høres for godt ut til å være sant.

Fadell avslører
NYT intervjuet også iPod-ens-far, Tony Fadell (som nå er hos Google, og som skal lage dingser for dem), og har ser ikke lyst på utviklingen av batteri-teknologi fremover. Det går rett og slett for tregt, ifølge ham.

Fadell avslører at han og Apple tidligere prøvde å integrere solcelle-lading på iPhones og iPods i flere år, men at metoden aldri ble ansett som praktisk nok fordi det krever at personen med en slik smartklokke på armen må være mye ute, og at innelys generere for energi.

Likevel: to personer med kjennskap til Apples planer avslører til NYT at selskapet fortsatt forsker på teknologien. Apple ser visstnok også på muligheten til å lade iWatch trådløst.
 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: iwatch