Microsoft gir ikke etter

Selskapet bekrefter atter en gang til Neowin at Windows XP skal pensjoneres 8. april i år.

Slutt 8. april
Dvs.: da er det slutt på alle former for oppdateringer, inkludert sikkerhetsfikser. Ikke nok med det, men også Windows Security Essentials til XP, kommer trolig også til å stoppe å motta oppdateringer.

Grunnen til at Microsoft igjen presses til å svare om spørsmål om levetiden til det tolv år gamle OS-et, er at det fortsatt er verdens nest mest brukte operativsystem, selv om programvaren den siste tiden har sett en større flukt av brukere enn på lenge.

Fortsatt nest størst
Vi kunne nemlig for seks dager siden melde at OS-et hadde mistet over 3 prosent av sin globale markedsandel. Det er en positiv utvikling, men betyr likevel at det har 27,84 prosent globalt, med Windows 7 på førsteplass med hele 49,26 prosent.

Man hadde kanskje håpet at Microsoft lot den gratis antiviruspakken Security Essentials få leve litt videre på det gamle OS-et for å beskytte brukere av ikke-oppdaterte XP, og ikke minst resten av nettet, men dette er ikke sikkert, for i oktober uttalte Microsoft nemlig at de ikke kunne garantere at antivirusprogrammet får oppdateringer etter 8. april. Vi håper å få et klarere svar vedrørende XP og Security Essentials.

 

Kilde:
Neowin
Neowin