Dette er «Unreal Engine 4» på et nettbrett

Nvidia har avslørt femte generasjon Tegra-brikke på CES 2014.

Oppdatert, 09:46:

Nvidia har offisielt kunngjort Tegra K1 som skal leveres i to versjoner: en med 32-bit ARM Cortex A15-design (fire kjerner) med en 4-plus-1 CPU-løsning (for å spare batteriet) med en klokkehastighet på 2,3 GHz.

Modell nummer to er en 64-bit-variant (to-kjerne Nvidia «Super Core») som går under Nvidia-kodenavnet Denver, basert på ARMv8-arkitekturen, og med en enda bedre klokkehastighet: 2,5 GHz. Begge brikkene har Kepler GPU.

64-bit-modellen ble faktisk vist frem på en maskin med Android-OS under pressekonferansen.

Den noe tregere 32-bit-versjonen ventes på forbrukerprodukter i første halvdel av inneværende år, mens 64-bit-versjonen blir å finne i butikkhylleprodukter i løpet av andre halvdel 2014.

Tegra K1 skal leveres i to versjoner: en 32-bit, og en med 64-bit. (Ill.: Nvidia)

Møt Nvidia Tegra K1
Det skal være snakk om en så stor forbedring og endring av brikken, at den ikke heter Tegra 5, men Tegra K1. Hvorfor K1? Jo, fordi brikken er basert på Kepler-arkitekturen selskapet baserer sine stasjonære skjermkort på.

Ifølge The Verge (og vi tror dem, bare se videoklippene under) betyr dette mer eller mindre at Nvidia nå kan levere stasjonær-lignende grafikk på mobile enheter. Slikt får oss til å fatte interesse.

Nvidias nettbrett-brikke Tegra K1 er det nærmeste man kommer fullverdig PC-grafikk på en mobil enhet. (Ill.: Network World Videos/YouTube)

Imponerende demoer
Så vi anbefaler at du tar en titt på demoklippene under. Selskapet demonstrerte nemlig brikken ved hjelp av et spesiallaget Tegra Note 7-nettbrett, kun for Vegas-messen. 

Med den viser de frem Trine med Unreal Engine 4, en ansiktsanimasjonsdemo vi har sett tidligere på PC, og Serious Sam 3.

Nvidia samarbeider med Epic Games. Epic står bak grafikkmotoren Unreal Engine 4. (Ill.: Nvidia/Youtube)

Plutselige FPS-problemer
Selv om grafikken er utrolig lekker, noe The Verge også kan bekrefte (det ser enda bedre ut i virkeligheten vil vi tro), er ikke plattformen og programvaren optimalisert for hverandre. Samme blekke påpeker nemlig at demoene plutselig mistet en del bilder i sekundet, spesielt Serious Sam 3.

Nvidia har heller ikke avslørt hvilke formfaktorer som kreves for å kjøre slik grafikk. På et 7″-nettbrett med minst 2 GHz CPU er det ikke noe problem, men verre er det kanskje på en 1,3 GHz mobil? Vi får se i løpet av året, utviklingen er i hvert fall uhyre positiv.

 

Kilder:
The Verge
Nvidia