Slik får de ut penger nå

Melis for å registrere fingeravtrykk, finurlige tekniske innretninger som settes inn i luka (skimming),  lim som som holder sedler tilbake, kamera som registrerer tastene du bruker når du slår inn PIN-koden og trusler («ta ut pengene og gi dem til meg – ellers») .

Slik gjør de det nå
At dette er nå gammeldags.

Dels har minibankene blitt sikrere, og dels har folk blitt mer bevisst på at de skal skjule koden og kikke seg rundt før de tar ut penger.

Annonse

Det nyeste innen minibank-røveri er standard USB-minnepinner.

Hull i fronten
Tyvene legger rett og slett inn skummel programvare på minnepinnen, stikker den inn i minibanken og overfører data.

Bak panelet på enkelte typer minibanker befinner det seg nemlig en standard USB-port. For å komme til denne borer tyvene et lite hull som de setter minnepinnen inn i for å laste inn programvaren.

Hullet kamufleres etterpå, og det skal være relativt vanskelig å oppdage at frontdekselet har blitt tuklet med og fremmede data overført .

Aktiveres via kode
Ved hjelp av en 12-sifret kode kan tyvene bestemme når programvaren skal aktiveres. Dermed sprer de risikoen for å bli tatt.

Metoden ble presentert under Chaos Computing Congress i Hamburg, Tyskland i romjula. Og det var ikke bare teori, for ifølge hackerne som viste den fram har den vært brukt i virkelige minibank-raid rundt om i Europa.

Hvilke banker og hvilken type automat det dreier seg om vil de imidlertid ikke ut med.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse