– Sitter i hemmelige samtaler

Samsung og Apple har helt siden 2011 kranglet om patenter. Beskyldningene har vært høylydte om kopiering og misbruk av den andre teknologi.

– Har gjenopptatt samtalene
Etter utallige runder i retten i mange land har de to endelig satt seg sammen for å bli enige.

Det sier en ikke navngitt kilde i Sør-Koreas Konkurransetilsyn KFTC til avisa Korea Times.

Annonse

– Så vidt jeg vet har de to selskapene nylig gjenopptatt samtalene som skal lede fram til signering av en ny avtale. De er i en prosess som skal minske avstanden i synet på royalty-utbetalinger, sier kilden.

Vil godta dom
Samtalene skjer etter at Samsung like før jul nærmest kastet kortene og frafalt en rekke søksmål mot sine konkurrenter i Europa, blant dem Apple.

De to selskapene er allerede enige om å godta dommen i San José i august 2012.

Privat forlik
Der vant Apple på så godt som alle punkter, men senere har det blitt sådd tvil både om erstatningsbeløpet og om enkelte av om Apples patenter er gyldige.

De to skal være enige om å inngå et forlik for å hindre nye dyre og tidkrevende runder i retten i kjølvannet av den amerikanske rettssaken.

Ikke enige
Når det gjelder lisensiering av patentene gjenstår det ifølge kilden likevel en god del før de kan bli enige.

Mens Samsung foretrekker en generell lisensavtale som sikrer dem rette til å bruke Apples patenter for en rund sum.

Apple ønsker på sin side at Samsung skal betale 30 dollar (om lag 184 kroner) pr. telefon og nettbrett som bruker Apples patenterte løsninger.

– Apple er patent-hai
Apple er kjent for å søke patenter på ting som andre produsenter (og vel også folk flest) anser som helt generelle, slik som pekeskjerm og skyvelås.

Dette gjør det uhyre vanskelig å konkurrere med Apple, som  mange mener monopoliserer bestanddaler og teknologier som er helt selvfølgelige i enhver smarttelefon og i ethvert nettbrett.

 

Annonse
Annonse