Annonse


22 timer!

Man skal alltid ta påstander fra produsentene selv om lang batteritid med en stor klype salt.

Epler og pærer
For det første varierer batteritiden med måten man måler den på og hvordan maskinen brukes. 

Å jobbe med et tekstdokument mens du har WiFi av og skrur ned skjermlyset til et minimum er jo noe annet enn å se nettvideo i 1080p-kvalitet.

Vanskelig å sammenligne
For det andre er det ulik størrelse og kapasitet på batteriene. 

Annonse


En syltynn liten maskin kan for eksempel ikke sammenlignes med en jumbo-laptop av en desktoperstatter (i den grad det finnes slike mer) med ekstra påsatt batteri.

Alt dette gjør det tilnærmet umulig å sammenligne batterilevetid på bærbare datamaskiner.

Roper ikke selv
Like fullt er det hyggelig når en produsent som Toshiba stille og rolig lanserer en ny maskin uten å skrike høyt om noe som ser ut som en oppsiktsvekkende lang batterilevetid.

Skrike er det nemlig andre (Nikkei Tech-On) som gjør. Ifølge nettstedet varer dynabook KIRA V634/27K hele 22 timer på en lading.

Verdensrekord?
Det er alltid farlig å påstå at noe er verdens beste/lengste/første/meste, og det gjør altså verken vi eller Toshiba. Men den maskinen som så langt har hatt rekorden er i hvert fall ifølge Laptopmag.com Lenovos Thinkpad X230 med 20,6 timer.

Det normale er 10-11 timer, og i praksis ofte langt mindre.

Veier bare 1,2 kilo
Maskinen er for øvrig utstyrt med en 13,3-tommers HD wide LCD-skjerm med 1366 x 768 piksler. Vekten er på beskjedne 1.12kg, så Toshiba har åpenbart ikke satt inn et ekstra eller et spesialt stort batteri.

Toshiba sier selv at den lave vekten ble gjort mulig ved å redusere størrelsen på kretskort (PCB), endre plassering av antenner og utnytte nye måter å utforme kabinetter på.