Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple har gjort noe smart i ny iOS-oppdatering

Dette er nytt i 7.0.3.

Apple lanserte en rekke nyheter i går: de gir bort all programvaren sin (OS X, iLife og iWork), lanserte to nye iPads, og oppgraderte MacBook Pro med Intel Haswell-brikkesett.

Oppdateringen er til alle iPad, iPhone og iPod Touch-enheter med iOS 7.

Først litt om iLife og iWork
Er du ellerede eier av en eller flere iLife-apper til din iOS-enhet, oppdateres disse gratis til de nye versjonene nå via App Store. Alle som kjøper en ny iOS-enhet får hele iLife-pakken gratis. Pris per app er 70 kroner om man ikke har kjøpt en iPhone 5S eller 5C.

Det samme gjelder iWork: har du iWork fra før av oppgraderes du til nyeste versjon gratis, og kjøper du en ny Mac får du hele iLife-pakken gratis.

Oppdatert: Det stemmer ikke at du kan oppgradere gratis til nye iWork om du har en tidligere versjon av programpakken installert. Vi beklager at vi feilinfomerte.

Dette skriver Apple om gratis-tilbudet:

«For å motta Pages, Numbers og Keynotes oppgraderingen må du fylle ut bestillingsskjemaet og legge ved en elektronisk kopi av en datert og spesifisert kjøpskvittering som viser produktnummeret(numrene) for de(t) kjøpte kvalifiserende produktet/produktene. Kopier av bestillingsbekreftelser, pakksedler og kjøpsordrer er ikke gyldige.

For kvalifiserte kjøp i perioden 1. oktober 2013 og 21. oktober 2013, må ferdig utfylt bestillingsskjema og spesifisert og datert kjøpskvittering være levert innen 21. november 2013 for å kvalifisere for denne kampanjen.

For kvalifiserende kjøp f.o.m. 22. oktober 2013 må ferdig utfylt bestillingsskjema og spesifisert og datert kjøpskvittering være levert innen 30 dager etter kjøpet for å kvalifisere for denne kampanjen.»

En ganske stor oppdatering
Men det var ikke alt, for det kom faktisk en oppdatering til alle iOS 7-enheter også. I det stille startet nemlig Apple utrullingen av iOS 7.0.3 – en oppdatering som er spesielt viktig for iPhone 5S-eiere, for de opplevde problemer med unøyaktig akselerometer. Denne er nå kalibrert.

Også iMessage-feilen er rettet i den nye oppdateringen.

Men det er andre forbedringer i denne oppdateringen, faktisk langt mer enn hva som er vanlig i en 0.0.1-oppdatering av Apples mobil og nettbrett-OS.

Les også: Her er de norske iPad Air og mini Retina-prisene.

Apple har rettet noe plagsomt
For jaggu har ikke Apple hørt våre bønner om kortere animasjoner i systemet. De har nå forbedret reduser bevegelighet-alternativet, slik at animasjonene ikke drar ut i det uendlige. Dessverre deaktiverer den også parallax-effekten som vi gjerne kunne hatt på. Om det faktisk går kjappere å trykke seg rundt i OS-et vet vi ikke, men det føles i hvert fall sånn.

Det er en rekke andre forbedringer og feilrettinger å finne i iOS 7.0.3. En komplett liste over alle finner du hos Apple.

Se selv hvordan det ser ut nå når du aktiverer «reduser bevegelse» (Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet):

 

 

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: ios 7