Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsofts antivirusprogram Security Essentials har gjort det dårlig i AV-tester de siste årene. Nå sier Microsoft at programmet ikke er godt nok alene.

– Security Essentials er ikke nok

Microsoft hevder du må bruke flere antivirusprogrammer.

Det gratis antivirus-programmet Security Essentials fra Microsoft må lastes ned til Windows 7 og Vista, men er innebygget i Windows 8 i form av Windows Defender.

– Beskytt deg mot mot virus
På produktets nettside beskriver Microsoft programvaren på følgende måte:

«Bruk Microsoft Security Essentials til å beskytte PCen mot virus, spionprogrammer og annen skadelig programvare. Det gir beskyttelse i sanntid for PCer i hjemmet eller mindre bedrifter», og:

«Det er en rekke uvedkommende inntrengere på Internett, inkludert virus, trojanere, ormer og spionprogrammer. Microsoft Security Essentials tilbyr prisbelønt beskyttelse mot disse inntrengerne uten å komme i veien.»

Har vært et godt gratisalternativ
Programmet er også sertifisert, som Microsoft melder på denne siden: «Vi er stolte over at vi har fått anerkjennelse for beskyttelsen vi tilbyr: VB100-prisen fra Virus Bulletin Ltd., Checkmark-sertifisering fra West Coast Labs og sertifisering fra ICSA Labs.»

Vi synes programmet har vært suverent som alternativ til langt tyngre antiviruspakker fra de store sikkerhetsselskapene. Det er også en stor fordel at programmet er helt gratis å bruke, i en ubegrenset periode.

Les også: Slakter Microsofts antivirus.

Gjør det dårlig
Men nå har programmet begynt å slå sprekker, for i en rekke AV-tester utført den siste tiden, blant annet av Dennis Technology Labs, består ikke Security Essentials testene.

Etter flere negative har Microsoft valgt å uttale seg om saken. Løsningen? Å bruke SE i kombinasjon med enda et antivirusprogram – en løsning man har blitt frarådet omtrent siden antivirus-programvareindustrien startet. 

Dette fordi flere programmer som følger med filsystemet i sanntid vil ende opp med å skape masse krøll med rettigheter. Hvilket program skal slette trojaneren eller viruset? Det er ikke, etter hva vi erfarer, slik at AV-programmer samarbeider.

Les også: Microsoft antivirus ikke godkjent.

– Kun basisbeskyttelseMen ifølge Microsofts Holly Stewart er dette løsningen om man bruker SE:

«Det er ikke like effektivt å bare ha en type våpen. Som alt annet må man ha mangfold. Det er en svakhet å bare ha ett», hevder hun i et intervju med akkurat Dennis Technology Labs.

Programmet gir kun grunnbeskyttelse, hevder hun. Så da er det kanskje på tide og installere AVG Free også, og kjøre det sammen med Security Essentials? Ikke vet vi, det høres ut som en dårlig løsning. 

Når det er sagt: holder man seg unna epost-vedlegg der man ikke kjenner avsender, og ikke besøker nettsider som ser usikre ut (nettsider med pornoannonser og meldinger om at du virusscanne maskinen din, er ikke å foretrekke), er det vanskelig å bli smittet med ulumskheter, men pass på at Windows og nettleseren er oppdatert.

 

Kilde:
PC Pro

Stikkord: antivirus, Microsoft