Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 5C er Apples nye «billig-telefon». Men hvor godt selger den? (Ill.: Apple)

Hvor mye selger egentlig 5C?

Totalt motstridende meldinger.

  I går kunne vi fortelle at Apple – stikk i strid med sin vane – nekter å fortelle hvor mye den nye 5C-utgaven av iPhone selger.

Spekulantene overtar
Telefonen ble lagt ut til forhåndsbestilling i USA mandag, og normalt ville Apple nå ha fortalt hvor mange som hadde bestilt det første døgnet.

Men så skjedde altså ikke, og da er scenen overlatt til spekulanter, sannsigere, krystallkuler – og analytikere.

«Ikke overveldende»
Ifølge en Reuters-melding i går var salget «ikke overveldende». Dette hadde nyhetsbyrået fra en ikke navngitt teleoperatør som selger telefonen med binding.

Like etter kunne analytikeren Glen Yeung hos Citi fortelle CNet at salget har gått over alle forventninger, og at det til og med har passert rekorden til iPhone 5.

– Slo iPhone 5-rekorden
Ifølge Yeung gikk 2,2 millioner eksemplarer unna de første 24 timene, og det i USA alene. Til sammenlinging solgte iPhone 5 rundt to millioner det første døgnet da den ble lansert i fjor høst.

Fortune kan i dag fortelle at det store analysebyrået Morgan Stanley regner med at salget av iPhone vil stige med 28 prosent i tredje kvartal. Alt sammen på grunn av iPhone 5C og 5S.

Det er 11 prosent bedre enn felles estimater fra byråbransjen som helhet, og 28 prosent høyere enn iPhone-salget i fjor.

Stikkord: iphone 5c