Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kommer Samsung med ny Note i år også? Her fra fjorårets storstilte IFA-lansering av Galaxy Note II. (Ill.: Tore Neset/ITavisen)

– Galaxy Note III får 4K-støtte

Lanseres trolig på IFA neste uke.

Neste uke går elektronikkmessen IFA (Internationale Funkuausstellung) av stabelen i Berlin.

Hete forhåndsrykter
En av de største nyhetene blir trolig Samsungs nye «phablet» (mellomting mellom telefon og nettbrett) Galaxy Note III.

Og det er ikke småtteri den nye versjonen vil inneholde, skal vi tro forhåndsryktene.

Fire ganger bedre bilde
Ifølge den sørkoreanske avisen Korea Economic Daily kan Note III ta opp video i 4K, altså med fire ganger høyere oppløsning enn dagens 1080p-standard og som dagens Note-modell (Galaxy Note II) kjører med..

De første TV-ene (blant annet fra Samsung) med 4K har såvidt begynt å komme på markedet. Men de begynner å komme  ned i pris, og det er godt mulig at de vil bli folke-eie om noen år.

Godt nytt for lydfrikere
For lydfrikere er dert interessant at Note II ifølge den koreanske avisen også skal støtte 24 bits lyd eller HD-lyd (24 bit/96 Khz eller 24bit/192 Khz)).

Dette gjelder visstnok innspilling. Om den forvokste mobilen også støtter avspilling av HD-lydfiler kjøpt via nettet eller rippet fra DVD-Audio-plater er uklart.

Følger etter LG
Men LGs G2-telefon har støtte både for avspilling av opptil 24/192-lyd både i Flac og WAV-format, så helt usannsynlig er det nok ikke.

Om man kan høre forskjell på dette og vanlig 16-bits CD-lyd er også usikkert, men det kan jo være kjekt å kunne spille av sine HD-lydfiler fra serveren hjemme uten å konvertere dem.

Topper de fjoråret?
Galaxy Note II ble for øvrig lansert med brask og bram i Berlins Hippodrom under IFA i fjor, der ITavisen var til stede.

Vi skal selvsagt på IFA i år også. Følg med!

Stikkord: galaxy note