Annonse


Denne kan bli farlig for Apple

Med en liten HDMI-dings til 35 dollar (om lag 205 kroner – sannsynlig norsk pris blir ca. 280 kroner) skal Google erobre TV-verdenen. Dingsen heter Chromecast, og ble presentert under Googles pressekonferanse i går.

Forlengelse av Chrome
Ved første øyekast ser dette ut som en utfordrer til Apples AirPlay, som gjør at du kan strømme video, lyd og nett-innhold til TV og andre enheter i huset som støtter standarden (eller via Apple TV).

Men Googles løsning er smartere og åpnere enn som så. Har du nettleseren Chrome installert (og det har vel de fleste), så er det bare å kjøre det samme innholdet på den store skjermen etter å ha plugget i HDMI-dingsen.

Fjernkontroll
Som med AirPlay kan du navigere via telefon eller nettbrett, både i Android og iOS-utgave. AirPlay støttes bare av IOS og OS X offisielt, men det finnes løsninger også for Android.

Annonse


I likhet med den langt dyrere (99 dollar i USA, 799 kroner i Norge) Apple TV følger det med en egen fjernkontroll.

Netflix og YouTube
Som Apple TV støtter Chromecast både Netflix og YouTube rett ut av boksen. Men der stopper det, i hvert fall nå. Amerikanerne, som er bedre vant enn oss med strømme-tjenester, har i dag et langt bedre tilbud på Apple TV enn på Chromecast.

Kan strømme hva som helst
Men både med Apple TV og Chromecast kan du jo strømme hva som helst fra nettleseren på en PC (Chromecast) Mac (både AirPlay og Chromecast), mobil (AirPlay bare på iPhone, både Android-telefoner og iPhone med Chromecast) eller et nettbrett (AirPlay bare med iPad, Chromecast både med iPad og Android-brett).

Chromecast støtter dessverre ikke Windows Phone 8, men det gjør jo ikke AirPlay heller.

Kan true tronen
AirPlay vil nok fortsatt sitte på tronen en stund til, rett og slett fordi det er så utbredt. 

Men Chromecast kan på sikt bli like farlig for Apple som Android har blitt, rett og slett på grunn av langt lavere pris, anvendelig het og bred støtte for alle typer enheter og plattformer.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse