Annonse


– Kan noen gi oss 190 millioner for denne?

Selskapet Canonical, som står bak Linux-operativsystemet Ubuntu, vil gjerne konkurrere med iOS, Android, Windows Phone og Firefox (som også har et mobilt system) om å erobre smarttelefonen.

Vil ha dine penger
Men slikt koster penger.

Derfor har de gjennom selskapet Indiegogo nå satt i gang en storstilt kampanje for å få på plass folkefinansiering (crowdsourcing) av den første telefonen – Ubuntu Edge.

Flere plattformer
Cononical betegner Edge som en «Formel 1-telefon», og beskriver den slik:

Annonse


– Vi er fascinert av databruk på flere plattformer samtidig og liker ideen om at smarttelefonen i lomma di også kan være PC-ens «hjerne» på skrivebordet. Vi har laget Ubuntu slik at du kan bevege deg sømløst mellom de to miljøene. Alt vi trenger nå er en telefon som fra grunnen av er laget for å være en PC også.

Langt igjen
Foreløpig har de fått inn 3,2 av de til sammen 32 millioner dollar (om lag 190 millioner kroner) de trenger for å realisere telefonprosjektet.

Lykkes de, vil de være det største folkefinansieringsprosjektet så langt. Den tidligere rekorden er på litt over 10 millioner dollar (om lag 59 millioner norske kroner). Den er det Indiegogos rival Kickstarter som har, og prosjektet var smartklokka Pebble.

Kampanjen for Ubuntu Edge pågår fram til 21. august.

Interessant telefon
Og telefonen? Den ser lovende ut den, med 4.5 tommers skjerm (1280 x 720), super-motstandsdyktig safirglass (noe du ellers bare finner på bedre armbåndsur), 4GB RAM og 128 GB lagring.

Interessant nok kjører den både Ubuntu og Android.

Kilder:
BBC
CNet
Canonical

 

Annonse