Annonse


Allerede på billigsalg

Hørt om TV-merket Seiki?

Nei, det har du kanskje ikke. For det er definitivt ikke Sony, LG eller Samsung det er snakk om.

4K til spottpris
Men like fullt leverer de 4K-TV-er til priser som vi ikke trodde var mulig. 

Mens vi er vant til prislapper i 60-70 000 kronersklassen (riktignok for 85-tommere), selger Seiki UHD-TV-er i to prisklasser: En 39-tommer til 700 og dollar (4267 kroner) og en 50-tommer til 1399 dollar (om lag 8528 kroner).

Annonse


Ny TV-standard
4K er som kjent den nye TV-standarden som skal avløse dagens 1080p HD-TVer.

Det offisielle navnet er for øvrig UHD (Ultra High Definition), men navnet har forblitt 4K på folkemunne fordi det er enklere å si.

Seiki selger sine TV-er i amerikanske nettbutikker, blant dem Amazon,  ShopNBC og TigerDirect.

Drepende test
USAs største teknologinettsted CNet har testet 50-tommeren. Og det ser dessverre ut som du nok en gang bare får akkurat hva du betaler for.

Jo, billig er den. Og visst er det 4K. Men bildet kan ikke en gang konkurrere mot dagens standard-TVer er nettstedets konklusjon. Og det gjelder både med 4K og standard materiale.

– Meningsløst med så liten skjerm
Dessuten mener de at 4K på små skjermer som 39- og 50-tommere er helt meningsløst. 

Man må opp i minst 60 tommer for å få utbytte av den økte bildekvaliteten (som for øvrig også gir en viss gevinst på dagens HD-materiale).

– Skikkelig imponert!
For balansen skyld må vi jo nevne at Gizmodo-journalisten Mario Aguilar var skikkelig imponert da han fikk kvikk-teste 50-tommeren med ekte 4K-materiale i april.

Og tatt i betrakting at Sony og alle de andre store på TV-fronten tar tre ganger så mye for samme skjermstørrelse med samme pikseltetthet er Aguilar sikker på at Seiki er et kjempetilbud.

Synker hele tiden
Prisene vi har oppgitt i denne artikkelen er det som oppgis i dag. De synker stadig, så allerede i morgen kan TV-ene koste mindre.

For øvrig sier Seiki at de er på vei med en 4K 65-tommer. Det skal bli spennende å se hva den vil koste. Og ikke minst om den vil dukke opp i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse