– Det var ikke oss!

I kjølvannet rundt den heftige debatten rundt DRM-restriksjonene Microsoft har lagt inn i Xbox One, har mange ment at det egentlig er spillbransjen som er synderen.

– Ble presset
Med andre ord skulle EA og alle de andre ha presset Microsoft til å stikke kjepper i hjulene for bruktsalget og binde fysiske spill enda tettere til nettbasert kontoinformasjon enn tilfellet er i dag.

Dette avviser nå EAs toppsjef (COO) Peter Moore.

Annonse

Klinkende klar
I et intervju med spillnettstedet Polygon gjør han det klart at det ikke er EA som har presset på for å vingeklippe bruktspillsalget av Xbox One-spill.

– Dette er absolutt ukorrekt. Som fyren som er administrerende direktør i Electronic Arts kan jeg fortelle deg at EA ikke drev aggressiv lobbyvirksomhet overfor plattform-eierne for å få dem til å sette inn sperrer mot bruktspill. Du kan sitere meg på at jeg er tilhenger av brukte spill. Jeg liker økosystemet. Jeg liker det faktum at dette har holdt prisene nede på et bra nivå i åtte år. Jeg liker at noen kan kjøpe et fysisk spill og legge seg opp egenkapital i det spillet. Det er jo dette som holder GameStop oppe. Og de er en storartet lanserings- og distribusjonspartner for oss, sier Moore.

Så hvorfor?
Dermed skulle det være klinkende klart at ingen vil ha restriksjonene. Både Microsoft, Sony og spillselskapene fraskriver seg alt ansvar og vil ikke ha noe med det å gjøre.

Så hvorfor er de der da?

Annonse
Annonse