Annonse


Pass på når du stikker den i kontakten

Trolig er du helt trygg når du stikker laderen i kontakten og kobler den til telefonen din.

Får tilgang
Men om noen skulle ha byttet den ut med sin egen, hackede lader kan du komme til å få en overraskelse.

Black Hat-konferansen som starter i Las Vegas i slutten av juli kommer Billy Lau, Yeongjin Jang og Chengyu Song til å demonstere hvordan de ved hjelp av en spesialbygd lader kalt Mactrans klarer å få lagt inn skadevare på en hvilken helst iPad eller iPhone.

Tar bare ett minutt
De tre «hvit-hackerne» er alle tilknyttet Georgia Institute of Technology (GIT) i USA.

Annonse


Bare ett minutt etter at ladekontakten er stukket inn er telefonen eller nettbrettet modifisert slik at uvedkommende kan få tilgang til innholdet.

For øvrig er de tre naturlig nok sparsomme med detaljene.

Farlige pirat-ladere
Oppdagelsen kan bety at useriøse aktører er i stand til produsere hacker-ladere for massemarkedet og på denne måten skaffe seg tilgang til brukerinformasjon.

Det kan derfor være grunn til å utvise forsiktighet om du får et knalltilbud på en piratlader som er vesentlig billigere enn Apples egen.

Koster lite
Nå koster originale ladere bare 149 kroner stykket (både 5 og 12-voltsutgavene), så det burde ikke være nødvendig å spare akkurat her.

Mer sannsynlig er det at noen bytter ut laderen din mens du er ute en tur, for eksempel på jobben. Denne metoden kan for eksempel brukes i forbindelse med industrispionasje.

 Kilder:
Blackhat.com
Forbes.com
Gizmodo.com

 

Annonse