Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi skal ikke si at denne tatoveringen er spesielt dekorativ. Men den måler i hvert fall hudens tilstand. (Ill.: MC10)

Nå blir også «tattisen» digital

Motorola viste fram nyskapende produkt.

Det amerikanske, Google-eide mobilselskapet Motorola kunne i går bekrefte at de i løpet av sommeren kommer med en ny topptelefon kalt Moto X.

Og nå: Tatovering!
Men denne i og for seg oppsiktsvekkende nyheten (i hvert fall for de som trodde at mobiltelefoner i dag bare er Samsung, Apple, Sony, LG og Nokia) blekner i forhold til et virkelig nyskapende produkt:

Den elektroniske tatoveringen.

Nei, ikke pappas Rolex!
Som vi skrev i går, tror ikke Apple-sjefen Tim Cook at ungdommen vil være armbåndsur av typen pappas Rolex.

Tatoveringer er kanskje et mer nærliggende uttrykk for din unike personlighet.

Lånt fra medisinfirma
Det er altså her Motorola kommer inn.

Eller rettere sagt MC10, som de hadde lånt teknologien fra da de viste fram både denne og en pille (lånt fra Protheus Digital Health og godkjent av det amerikanske helsetilsynet) som lager energi av magesyren for å sende ut en 18 bits digitalt signal til omverdenen om hvordan det står til med kroppen din.

– Gjør foreldrene irriterte
Dette og andre banebrytende eksempler på samhandling mellom teknologi og medisin ble vist av Motorola-representantene Regina Dugan (sjef for avanserte teknologiprosjekter) og Dennis Woodside (toppsjef).

– Tenåringer vil kanskje ikke bære armbåndsur, men du kan være sikker på at de vil ha tatoveringer for å gjøre foreldrene irriterte, sa Regina Dugan under presentasjonen.

Brukes? Hva da, brukes?
Det er en god regel å aldri spørre hva teknologiske nyvinninger skal brukes til. Og det var det heller ingen som gjorde, bortsett fra å peke på at tatoveringen måler temperatur, fuktighet og belastning på huden.

Og det kan det jo være kjekt å være oppdatert på.

Nokia kom før
MC10 er for øvrig ikke først ute med nyskapende tatoveringer.

Nokia sendte allerede i fjor inn en patentsøknad på tatoveringer som vibrerer når telefonen ringer. Den varianten er kanskje nyttigere…

Kilde:
The Verge

 

 

 

Stikkord: forskning, medisin, motorola