Annonse


Har fjernet 20 millioner Google-lenker

Musikkbransjen har heldigvis forlatt sin strategi med å saksøke barn, studenter og enslige mødre for millionbeløp.

40 millioner til sammen
Nå prøver de i stedet å få fjernet alle lenker til ulovlig kopiert musikk på nettet.

Så langt har de bedt om å få fjernet 20 millioner søkeresultater hos Google (basert på Googles egen oversikt), og omtrent like mange hos andre aktører på nettet, skriver den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAAs (Recording Industry Association of America) antipirat-direktør Brad Buckles i sin blogg.

– Nytter ikke
Men det nytter jo ikke, sukker Buckles. For hver gang de får fjernet en lenke, dukker nye opp. Og så er runddansen i gang igjen med fjernings-ordre, trusler om søksmål og forargelse.

Annonse


Mest av alt det siste, for mange aktørene er vanskelige å finne, i tillegg at de stort sett befinner seg utenfor amerikansk rekkevidde rent juridisk.

– Underminerer et sunt marked
Og får man først noen dømt, kan du være sikker på at nøyaktig samme tjeneste dukker opp et annet sted, under et annet navn og med andre bakmenn.

– Omfattende kilder til gratis og ulovlig musikk fortsetter å underminere et sunt marked for musikk. De 20 millioner lenkene som bryter opphavsretten for en enkelt søkemotors vedkommende forteller helt klart at byrden for innholdsleverandørene er tyngre enn noensinne, skriver Buckles.

Håper på ny DMCA
Han påpeker at platebransjen på ingen måte er noen sinke når det gjelder digital distribusjon, og at strømming og filsalg via nettet nå utgjør 60 prosent av bransjens inntekter.

Han setter derfor sin lit til at en bebudet revisjon av den omstridte amerikanske DMCA-loven kan gi bransjen større muligheter til å forfølge og stoppe overtrederne.

Annonse