Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Telenor roser NetCom, men hevder det er svært få som trenger ubegrenset med taletid og meldinger.

Telenor roser NetCom

Men mener «svært få» har behov for ubegrenset taletid og meldinger.

«Vår konkurrent skal ha ros for at de forenkler, men samtidig setter de alle kundene sine i samme bås», uttaler Telenors informasjonssjef, Anders Krokan, til ITavisen.no.

Telenor roser NetCom
Uttalelsene kommer selvfølgelig i forbindelse med
NetComs store lansering i dag: du betaler ingenting for å ringe eller å sende SMS – det er hvor mye datatrafikk du vil ha med i abonnementet som dikterer månedsprisen.

Krokan startet med å rose konkurrenten, men poengterer det Telenor ser på som ulempen:

«Kundene har ulike behov, og med forenklingen NetCom nå gjør, vil samtlige kunder måtte betale en fast månedspris for ubegrenset tale og SMS – uansett om de trenger dette eller ikke. 

Svært få kunder har behov for ubegrenset med taletid og meldinger, men gjennom de nye abonnementene tvinges kundene til å betale for dette, noe som gjør inngangsbilletten høy – 199 kroner i måneden er på ingen måte gratis. Eksempelvis har Telenor et abonnement til 99 kroner måneden, og Komplett S får du til 149 kroner måneden.»

Vurderer markedet fortløpende
Spørsmålet nå er selvsagt om Telenor følger etter NetComs prismodell. Selvsagt må alle selskap hele tiden vurdere sine tilbud i forhold til konkurrentens, og de er forsiktige med å røpe eventuelle planer:

«Telenor gjør hele tiden vurderinger av abonnementene våre, og vi forbedrer dem stadig. Og Telenor er alene i markedet om å tilby 4G på mobilen, og vi gjør nå en storstilt utbygging for å sikre at mobilsurfende nordmenn skal vite hvilken operatør de skal velge for å få de beste surfeopplevelser.»

Krokan mener deres modell er langt bedre for å kunne skreddersy abbonementet til kunden, om det så er en «sosial senior eller supersurfende fjortis».

Telenor lanserte sitt 4G-nett i oktober i fjor, men det er fortsatt slik i 4G-Norge at dekningen desidert er best i byene.

Her er NetComs nye abonnements-pakker (les alt om saken hos Digi.no):

* Smart Mini (200 megabyte inkludert datatrafikk) koster 199 per måned.

* Smart Basis (1,5 gigabyte) koster 299 per måned.

* Smart Pluss (3 gigabyte) koster 399 per måned

* Smart Super (6 gigabyte) koster 549 per måned

Stikkord: Mobil, netcom, telenor