Annonse


Slik gikk Telenors stresstest

På gårsdagens konsert med Justin Bieber var det 29 000 elleville jenter (og noen gutter). Samtlige hadde mobil, og så godt som samtlige tok bilder som de ville dele med de ulykkelige venninnene som ikke hadde fått billett.

7500 brukte WiFi
Man kan godt si at dette var tidenes stresstest for Telenor, som hadde satt opp gratis WiFi for å avlaste 3G-trafikken.

Hele 150GB ble lastet opp via WiFi (7500 brukere), og et ukjent antall Gigabytes via 3G og 4G.

Stort trykk
4G-folket, som nok ikke var svært mange, opplevde null problemer. Men de som fortsatt har 3G-telefon (de aller fleste) for en stor del måtte stå digital kø.

Annonse


 – For databrukerne i 3G-nettet var det såpass stort trykk at i tidsrommet mellom klokken 20 og 22 gikk det sakte, og det var vanskelig å koble seg på. I dette tidsrommet lyktes bare omkring 50 prosent å komme gjennom på første forsøk, sier Telenors informasjonssjef Knut Sollid i en pressemelding.

Stort sett fornøyd
Det var også problemer med prat og SMS mellom kl. 15.30 og 19, da publikum ventet på å komme inn i arenaen.

I det store og det hele er likevel Sollid fornøyd, forholdene tatt i betraktning. Han ser imidlertid for seg at Telenor ved framtidige arrangementer av denne typen ytterligere kan forbedre nett-tilbudet.

 

Annonse