Matthew Keys er nyhetsbyrået Reuters redaktør for sosiale medier. Nå er han siktet for samrøre med hacktivistene Anonymous.

Annonse


Redaktør siktet for Anonymous-samrøre

Matthew Keys (for de som har LinkedIn-konto) er redaktør for sosiale medier hos det store, verdensomspennende nyhetsbyrået Reuters.

Selv siktet
I jobben hadde han blant annet ansvar for å dekke virksomheten til Anonymous og andre hacker-grupper som politiet var på utkikk etter.

Nå er 26 år gamle Keys selv siktet av det føderale politiet i USA for å ha konspirert med hacktivistene i Anonymous.

Ga hackerne adgang
Ifølge de føderale påtalemyndighetene skal han konkret ha gitt medlemmer av Anonymous brukernavn og passord til nettsiden til sin tidligere arbeidsgiver KTXL FOX40, slik at Anonymous kunne endret innholdet på nettsiden.

Annonse


KTXL FOX40 er en lokal TV-stasjon for Sacramento-området i California, og er en del av Fox News-systemet i USA.

– Lot seg bruke
Fox News er kjent for sin sterkt høyrevridde profil og dermed en torn i øyet på de mer venstreorienterte Anonymous-medlemmene.

FBI og påtalemyndighetene mener at Matthew Keys lot seg bruke i et spill for å sabotere nyhetskanalen. Han skal tidligere ha fått spraken fra Fox, men hevder selv at han sluttet frivillig.

Fikk tilgang til indre sirkel
Som «betaling» skal Keys ifølge politiet ha fått tilgang til Anonymous indre sirkel, noe som blant annet resulterte i Reuters reportasjen The InternetFeds: Inside hacker Sabu’s war room.

– Har det bra
Selv vil Keys ikke kommentere saken. Men i går la han ut følgende melding på Twitter:

– Jeg har det bra. Jeg fant det ut på samme måte som de fleste av dere: Via Twitter. I kveld skal jeg ta meg fri. I morgen er det på’n igjen som vanlig.

Kilde:
The Huffington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse