iWatch? Svaret får vi trolig sent i år.

Annonse


– «iWatch» kommer i år

Bloomberg har gode kontakter i teknologibransjen. Nå hevder de Apples klokke lanseres i år.

En haug patenter

Det vil ikke overraske noen så veldig om den kommer i år: det har tross alt dukket opp en mengde ryktesaker de siste månedene, og ikke minst har et tidlig Apple-patent for en klokke dukket opp.

«Apple håper å lansere enheten så tidlig som i år. Apple har arkivert minst 79 patentsøknader som inneholder ordet «håndledd», inkludert ett patent for en enhet med en fleksibel skjerm drevet av kinetisk energi». Det vil si at mobilen får strøm når du går med den på.

– Lenge vært interessant for Ive

Insideren hevder også å vite endel om funksjonaliteten: «Funksjoner under vurdering inkluderer å la brukerne ringe, se hvem som ringer og sjekke kartkoordinater.

Annonse


Den vil også huse en skritteller for telling av trinn, og sensorer for overvåkning av helserelaterte data som for eksempel puls».

Ifølge Nikes kreative sjef Scott Wilson skal Apples sjefsdesigner lenge hatt interesse for klokker. Tanken er at en eventuell iWatch i tillegg til å vise relevant informasjon fra nett-tjenester, også skal fungere i kombinasjon med en iPhone via Bluetooth.

Kilde:
Bloomberg

Annonse