ps4_kontroller

Annonse


– Dere vil ikke bli skuffet

Allerede i skrev vi (saken ligger nå på Playday.no, men ble opprinnelig skrevet for ITavisen) at PlayStation 4 etter all sannsynlighet får støtte for 4K-film.

Usikkert med Blu-ray
Og da Sony lettet på sløret 20. februar kunne de da også bekrefte at den kommende konsollen vil støtte 4K-formatet på video og stillbilder, men ikke på spill.

Det har lenge vært snakk om at Blu-ray-formatet (som PS4 i likhet med PS3 støtter) skal gjøres om, slik at det støtter film med 7680 × 4320 piksler (dagens Blu-ray har 1920×1080), men dette er foreløpig på tegnebrettet.

Filer på 100GB
Og spørsmålet er jo om det fysiske diskformatet vil overleve så lenge. Ulempen ved nedlasting av 4K-film er at filene blir på ca. 100GB, om lag det dobbelt av det en Blu-ray-disk rommer.

Annonse


Dermed må filmen – dersom den skal vises i full kvalitet og ikke noe ekstraordinært skjer på kompresjonsfronten – legges på to disker slik Blu-ray-formatet er nå.

Jobber med nedlasting
Sony jobber desto mer intenst med nedlasting av super-formatet., parallelt med utviklingen av nye TV-er med 4K kalt UHDT (Ultra High Definition Television). Flere slike TV-er er allerede lansert, både av Sony og konkurrenter som Samsung og LG.

I et intervju med det amerikanske nettstedet The Verge (se video under) bekrefter Sony Electronics-president og COO Phil Molyneux langt på vei at nedlastingstjenesten vil integreres med PlayStation 4.

– Dere vil ikke bli skuffet, er det lett kryptiske svaret hans på det.

Du trenger svinedyr TV også
Det virker utvilsomt logisk at nedlastingstjenesten for super-film vil komme til PS4-eierne først.

Men husk: Du må i tillegg til den nye konsollen også ha en Sony-TV (eller tilsvarende fra en annen produsent) som i dag koster 25 000 dollar (om lag 143 000 kroner) i USA.

Trolig vil prisen ligge på rundt 160 000 når den kommer til Norge. Men som alt annet inne elektronikk vil nok prisene falle raskt til et mer forbrukervennlig nivå.

Hva filmene vil koste, vet vi ikke ennå. Men de blir neppe billigere enn dagens Blu-ray, som i Norge ligger på ca. 180 kroner for nye filmer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse