Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wgewgegqwegfwqet

Nå kan du prøve Ubuntu på mobil og nettbrett

En kombinasjon av Kindle, Android og Windows 8.

Du kan allerede nå installere Ubuntu OS om du har en Nexus 10 eller Nexus 7. Også mobil-OS-et er lansert, og kan installeres på Galaxy Nexus og Nexus 4 herfra.

Oppdatert:

Det er kun utviklerpakka til PC som er lansert, og ikke OS-et til mobil og nettbrett, det kommer senere i dag. Du laster ned til din enhet her når de er lansert.

Låner fra alle

The Verge har fått tidlig test-tilgang, og har testet OS-et på Nexus 10. Det første man skjønner er at Canonical smart har lånt fra alle de tre store: Google, Microsoft og Amazon.

Fra Android har de tenkt widgets, og implementert dem som «verktøyskuffer» man drar frem fra omtrent fra alle kriker og kroker.

Les også: – Vi har klart det Microsoft ikke klarte.

Det er gester som gjelder

Det er også mye av det samme Microsoft har gjort med Windows 8: man swiper på siden av skjermen for å få tilgang til innstillinger og funksjoner, men Canonical har lagt til enda mer av det.

Fra Amazon har de lånt Kindle Fire-måten å håndtere media på. Innhold er viktig, så ved å swipe til høyre får man opp video-delen.

Kraftig multitasking

Ved å swipe på høyre side av skjermen får man tilgang til installerte apps, og man kan enkelt skifte mellom dem (Windows 8-stil), og multitaske ved å feste f.eks. Twitter ved siden av nettleseren (også som Windows 8).

Kjekt er det også at det er støtte for flere kontoer, inkludert gjestekonto alle kan åpne.

Ubuntu på mobil:

Kilde:
The Verge

Stikkord: nexus, ubuntu