wgewgegqwegfwqet

Annonse


Nå kan du prøve Ubuntu på mobil og nettbrett

Du kan allerede nå installere Ubuntu OS om du har en Nexus 10 eller Nexus 7. Også mobil-OS-et er lansert, og kan installeres på Galaxy Nexus og Nexus 4 herfra.

Oppdatert:

Det er kun utviklerpakka til PC som er lansert, og ikke OS-et til mobil og nettbrett, det kommer senere i dag. Du laster ned til din enhet her når de er lansert.

Låner fra alle

The Verge har fått tidlig test-tilgang, og har testet OS-et på Nexus 10. Det første man skjønner er at Canonical smart har lånt fra alle de tre store: Google, Microsoft og Amazon.

Annonse


Fra Android har de tenkt widgets, og implementert dem som «verktøyskuffer» man drar frem fra omtrent fra alle kriker og kroker.

Les også: – Vi har klart det Microsoft ikke klarte.

Det er gester som gjelder

Det er også mye av det samme Microsoft har gjort med Windows 8: man swiper på siden av skjermen for å få tilgang til innstillinger og funksjoner, men Canonical har lagt til enda mer av det.

Fra Amazon har de lånt Kindle Fire-måten å håndtere media på. Innhold er viktig, så ved å swipe til høyre får man opp video-delen.

Kraftig multitasking

Ved å swipe på høyre side av skjermen får man tilgang til installerte apps, og man kan enkelt skifte mellom dem (Windows 8-stil), og multitaske ved å feste f.eks. Twitter ved siden av nettleseren (også som Windows 8).

Kjekt er det også at det er støtte for flere kontoer, inkludert gjestekonto alle kan åpne.

Ubuntu på mobil:

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse