Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iWatch? Svaret får vi trolig sent i år. (Ill.: Yrving Torrealba/Kontain.com)

– 100 jobber med Apple-klokka

Mer enn et eksperiment, sier Bloomberg.

Mandag kunne avisen New York Times avsløre at Apples nye forventede armbåndsur (døpt «iWatch» av media) etter alt å dømme vil bli utstyrt med bøyelig glass, trolig fra produsenten Corning.

– Ikke et eksperiment lenger
Selv om klokka fortsatt bare er et rykte, begynner det nå å danne seg et bilde som sterkt tyder på at det dreier seg om et virkelig produkt langt ut over eksperiment- og tankesmie-nivået.

Finansnyhetstjenesten Bloomberg kan nemlig i dag fortelle at hele 100 Apple-ansatte jobber med klokke-prosjektet.

Folk fra iPone og iPad-avdelingene
Ifølge Bloomberg er dette folk som er overført fra Apples iPhone- og iPad-team. Det er dermed liten tvil om at klokka vil ha egenskaper som ligner på eller griper inn i mobil- og nettbrettverdenen.

For øvrig består gruppa både av sjefer og markedsføringfolk i tillegg til utviklere og designere.

Bloomberg hevder de har opplysningene fra folk på innsiden av gruppa. Av naturlige årsaker har disse bedt om å ikke bli navngitt.

Ingen jubel
Jubelen ser imildlertid ikke til å akkurat stå i taket, verken blant ITavisens lesere eller profesjonelle forståsegpåere.

Mange stiller seg uforstående til at Apple saser på noe så gammeldags og trivielt som et armbåndsur. Mange foretrekker fortsatt den gode, gamle klokka med visere.

Og de som vil ha høyteknologi med display og forbindelse til mobil på armen, har mange alternativer å velge mellom allerede i dag.

– Vil bli undervurdert
Den profilierte teknologibloggeren og IT-konsullenten Bruce Tognazzini, som tidligere jobbet i Apple, er derimot mer positiv.

– iWatch vil fylle et gapende hull i Apples økosystem. Som andre banebrytende Apple-produkter vil verdien av det bli undervurdert når det lanseres. Deretter vil det vokse helt til det får en grunnleggende betydning for våre liv og for Apples inntektstrøm, skriver han.

Stikkord: iwatch