GALAXY SIII mini Product Image(4)

Annonse


– Hva er galt med Samsung?

De mange som har de populære Samsung-modellene Galaxy SIII, SII eller Galaxy Note2 må nå være forberedt på at telefonene deres kan bli utsatt for angrep.

Oppdaget av app-utvikler
En app-utvikler tilknyttet XDA Devolopers har nemlig oppdaget et kjempehull i telefonene som innebærer at utenforstående kan få tilgang til brukerdata og gjøre telefonene sårbare for ondsinnet programvare eller «fryse» dem.

Utvikleren, som kaller seg «Alephzain», oppdaget feilen da han prøvde å finne en vei inn i roten av Samsungs Galaxy SIII-programvare.

Kommer forbi rettigheter
Til sin store forskrekkelse oppdaget hun eller han at det går an å komme rundt systemrettighetene i den ARM-baserte brikken kalt Exynos 4 som Samsung benytter i sine telefoner og nettbrett.

Annonse
Dette åpner for angrep på en rekke Samsung-enheter.

Nexus 10 unntatt
Aplephzain nevner foruten SIII også SII, Galaxy Note 2, Meizu MX og samtlige enheter som bruker Exynos-prosessoren med nummer 4210 og 4412.

Unntaket er Nexus 10, siden denne bruker en Exynos-brikke av en nyere type kalt Exynos 5.

– Hva er galt med dem?
– Hva er galt med Samsung? spør Alephzain i sin beskrivelse av hacket.

– Den gode nyheten er at vi enkelt kan komme til roten i disse enheten. Den dårlige nyheten er at vi ikke har kontroll over det, heter det videre.

Alephzain beskriver deretter hvordan hackere via en ondsinnet app som lastes ned via Google Play kan gjøre ugagn på telefonen din.

Ikke første gang
Samsung har forløpig ikke kommentert sikkerhetshullet.

Det er for øvrig ikke første gang det har blitt avslørt sikkerhetsproblemer med Samsung-produkter.

Så sent som onsdag i forrige uke ble det kjent at det er mulig å ta kontroll over Samsungs TV-er.

Kilder:
The Verge
CNet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse