SPILTE GAL: John McAfee tror han kan takke god pressedekning og godt skuespill for at han nå sitter på et hotellrom i Miami og ikke i en celle i Belize.

Annonse


– Har forlatt Belize

Mannen som i sin tid grunnla antivirusselskapet McAfee (men som nå ikke har noe med selskapet å gjøre lenger) er fortsatt en jaget mann.

Etterlyst for mord
For tre uker siden ble John McAfee etterlyst i en drapssak i Belize, landet der han bor.

Årsaken var at hans amerikanske nabo Gregory Viant Faull (52) ble funnet drept.

Nabokrangel om hunder
Dagen før ble fire av McAfees elleve hunder funnet døde av forgiftning. MCafee naboen skal lenge ha ligget i krangel om hundene, og Faull skal flere ganger ha gitt uttrykk for at han ønsket hundene avlivet.

Annonse


Politiets teori så på det tidspunktet ut til å være at det var Faull som tok livet av hundene og at McAfee deretter skal ha tatt livet av naboen som hevn for udåden.

– Utenfor mistanke
Men den 14. november uttalite det beliziske politiet at McAfee var utenfor mistanke og at tre andre mistenkte var pågrepet.

Politiet ville imidlertid fortsatt avhøre McAfee som vitne og betegner ham som «en person av interesse».

Helt siden Faull ble funnet drept har McAfee vært på flukt. Da politiet ankom huset hans, skal han ha ligget nedgrav i hagen.

– Er i Guatemala
Skal vi tro EXIF-data i et bilde som er publisert i magazinet Vice er han nå i nabolandet Guatemala.

Men McAfee selv hevder at bildedataene er manipulert og ber offentlig om unnskyldning for dette.

– Tok landveien ut
Journalist Sam Gustin i bladet Time bekrefter via Twitter at at McAfee ikke lenger oppholder seg i Belize og at han tok landveien ut.

Det betyr trolig at han enten befinner seg i Guatemala likevel eller i Mexico. Begge er store land og naboer til Belize. Siden TV-kanalen CNN snakket med McAfee så sent som fredag i Belize, er det lite sannsynlig at han har kommet lenger unna.

Annonse