Facebooks nye Android Messenger lar deg opprette en konto med navn og telefonnummer. Facebook-konto er ikke nødvendig.

Annonse


Facebook vil erstatte SMS

Trodde du at Facebook ville bygge hele sin framtid rundt kontoen du bruker når du har kontakt med andre Facebook-venner?

Trenger bare navn og nummer
Der tok du feil. For Facebooks nye Messenger hopper rett og slett over den etter hvert allestedsnærværende Facebook-kontoen. Du trenger bare navn og et mobilnummer, så er du i gang.

Det betyr at Facebook nå vil gå i strupen på teleselskapenes fortsatt lukrative SMS-tjeneste, som fylte 20 denne uka.

Vil nå enda bredere
Årsaken til dette oppsiktsvekkende skrittet er at Facebook gjerne vil nå et enda bredere publikum enn den drøye milliarden (hvorav nå nærmere 2,5 millioner nordmenn) de har inne fra før.

Annonse


Den nye Messenger-klienten ble presentert under LeWeb-messen, som nå foregår i Paris.

– Laget for gamle telefoner
– SMS-protokollen har vært med oss i 20 år. Den er laget for gamle telefoner, og systemet kan verken brukes til å finne ut hvor folk er eller ta bilder. Vi vil at folk skal ha kontakt med hverandre, uttalte Facebooks direktør for kommunikasjonsprodukter Peter Deng.

Deng glemmer muligens MMS, som jo er en viderføring av SMS. MMS finnes riktig nok ikke i alle land, men har likevel 1,5 milliarder brukere på verdensbasis. Nordmenn er blant de ivrigste, med et gjennomsnitt på en MMS i uka pr. mobilbruker.

Fem land først
Nå vil heller ikke Norge bli blant de første som får den nye Facebook Messenger. Først ut er India, Indonesia, Australia, Venezuela og Sør-Afrika. I India og Indonesia og etter alt å dømme i andre land der en stor andel av befolkningen er fattige vil teleoperatørene tilby mobilabonnementer som bare fungerer med Facebook Messenger.

Facebook lover at den nye Messenger-klienten vil fungere på et stort antall telefoner og ikke bare på de mest avanserte.

iOS-versjon kommer
I første omgang vil bare en Android-versjon bli lansert, mens en iOS-versjon følger om kort tid.

Facebook er for øvrig ikke alene om et alternativ til SMS. To av de viktigste er Skype og Apples iMessage, som begge tar omveier rundt teleselskapenes stykkpriser for tekstmeldinger.

Kilde:
CNet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse