Galaxy Note II ble første gang presentert på IFA-messen i Berlin i høst. Nå har salget passert fem millioner.

Annonse


Merkelig, eller?

Onsdag 29. august presenterte Samsung for første gang maksimobilen/mini-nettbrettet Galaxy Note II (les ITavisens test HER).

Solgt på to måneder
Og nå, knappe tre måneder etter avsløringen og bare to måneder etter at telefonen kom i butikkene, har salget passert hele fem millioner eksemplarerer på verdensbasis.

To av de fem millionene har gått unna de siste tre ukene. For allerede 2. november kunne Samsung notere seg tre millioner solgte.

Jumbo med penn
Med hele 5,5 tommers skjerm er Galaxy Note en jumbo-mobil. Den bruker i tillegg penn som peke- og tegneinstrument, akkurat som de såkalte PDA-ene i gamle dager (selv om fingrene også kan brukes).

Annonse


Man kan derfor kanskje undre seg litt over at dette har blitt en så stor suksess. Men Samsung har tydeligvis truffet et marked her.

Forgjengeren solgte 10 millioner
Forgjengeren Galaxy Note solgte hele 10 milllioner fra den ble lansert i oktober 2011 til 2-ern kom.

Gjelder distributør-salg
Både dette tallet og de ferske tallene for Galaxy Note II gjelder vel å merke salget ut til distributør (såkalt «innsalg»), og ikke direkte til forbruker.

Hvor mange mennesker som faktisk har kjøpt seg en Galaxy Note er derfor fortsatt uvisst. Og det er ikke kjent hvor mange eksemplarer det er solgt av telefonen her i landet.

– Formidabel mobiltelefon
Når alt kommer til alt, Note II er en formidabel mobiltelefon. Den har massevis med kraft. Bra batteri. Støtte for alle teknologier vi kan tenke oss per i dag. En fantastisk skjerm. Et moderne operativsystem. Et bredt utvalg av programvare. Og pennen, som åpner for mange nye bruksområder. Vi synes likevel kvalitetsfølelsen kunne være bitte litt bedre, og det virker ofte som om Touch Wiz handler mer om kvantitet foran kvalitet, med sine utallige valgmuligheter og opsjoner.

Og med denne størrelsen sier det seg selv at det ikke er en telefon som vil fungere for alle. Men vi liker at Samsung prøver!, konkluderte vår anmelder Thomas Marynowski like etter at telefonen ble lansert i Norge i midten av oktober.

Kilder:
Pressemelding fra Samsung (via Google translate).
The Next Web
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse