Slik står hackergruppa UGNazi fram på sin Twitter-side.

Annonse


DDoS-konge dømt til seks år uten nett

I mai ble flere kjente norske nettsteder utsatt for DDos-angrep. Blant dem var både Norsk Tipping, DnB, PST ITavisen og digi.no.

Angivelig forbindelse
Bak angrepene sto etter eget utsagn en gruppe som kalt seg DotNetFuckers, og politiet pågrep kort tid etter to personer de mente var sentrale i angrepene.

Mye tyder på at DotNetFuckers hadde kontakt med den amerikanske gruppa UGNazi.

Nettløs til 21-årsdagen
Nå er 15-åringen «Cosmo», som FBI mener er hovedmannen bak UGNazi, dømt til å være uten nett helt fram til sin 21-årsdag.

Annonse
Dommen falt onsdag i ungdomsdomstolen i Long Beach i California.

«Cosmo» må i seks år spørre sin verge om lov hver gang han vil bruke nettet, og det blir nøye overvåket hva han gjør på nett om søknaden blir innvilget. Noe det slett ikke er gitt at den blir.

I straffesaker oppgir gjerne amerikanske domstoler fullt navn på den dømte, men i dette tilfelle blir navnet holdt hemmelig fordi vedkommende er under myndighetsalderen.

Har tilstått en rekke forhold
Cosmo har tilstått at han sto bak angrep på både teknologibørsen NASDAQ, den amerikanske etterretningstjenesten CIA og nettstedet UFC.com.

Han skaffet seg også tilgang til brukerkontoer på PayPal og Amazon. Dette skjedde ved hjelp av såkalt sosial ingeniørkunst, og hadde dermed lite med teknisk innsikt å gjøre.

Heller ikke det notoriske nettstedet 4Chan slapp unna. Cosmo ordnet det slik at trafikken derfra ble omdirigert til UGNazis Twitter-konto.

Stuntet skal ha vært spark til hacktivistene Anonymous, som synes å mene at «frilans-hackere» som UGNazi og DotNetFuckers ødelegger for det de mener er en seriøs politisk kamp.

Kilde:
Wired.com

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse