ClassicApp var et godt alternativ for de mange som savnet Google-kartene i iOS 6. Nå er appen av en eller annen grunn fjernet.

Annonse


Fjernet fra App Store

Da det viste seg at Apples eget kart-system mildt sagt lot noe tilbake å ønske, lanserte utvikleren Katsumi Kishikawa et uoffisielt alternativ.

Kom mandag – borte i dag
Nå har kart-appen ClassicMap, som Kishikawa tilbød nærmest som en nødløsning til misfornøyde iPhone-brukere, forsvunnet sporløst fra Apples programvarebutikk App Store.

Appen dukket opp i App Store mandag denne uka, og brukte data fra Googles kartsystem akkurat som den gamle Google-appen som forsvant da Apple oppdaterte sitt operativsystem fra versjon 5 til 6 i høst.

Google via Safari
Det er imidlertid fullt mulig å bruke Googles egen løsning fortsatt, men da via en snarvei til Safari-nettleseren som gav oss tilgang til mobil-versjonen av kartene. Denne løsningen ble senere oppdatert med Street View.

Annonse
ClassicApp hadde mye av funksjonaliteten til den gamle Google-appen, men manglet Street View.

– Apples avgjørelse
Apple har selv ikke forklart hvorfor de har fjernet appen, men på sin Twitter-konto sier utvikleren selv at det var Apple som bestemte at den skulle vekk.

Det er nærliggende å tro at åraken er at Apple liker dårlig at deres gamle samarbeidspartner og rival Google fortsatt foretrekkes av de fleste framfor deres egne kart.

Men Apple har vært ærlige nok til å innrømme svakhetene ved sine egne kart, og har henvist folk til Google-alternativet.

Dermed kan det tenkes at det er tekniske årsaker som har gjort at appen nå er fjernet.

Kilder:
Pocketnow.com
CNet.com
CultOfMac.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse