Selv om Apple har redusert skjermbestillingene selger iPhone som aldri før, hevder analytiker.

Annonse


Slik er iPhone 5-situasjonen i Norge

Telenor avslører at butikkene som hadde nattåpent nå er helt tomme for iPhone 5 – men å avsløre nøyaktige salgstall vil de ikke.

4 og 4S-salget opp

Salget startet som kjent midnatt natt til i dag, og det var køer utenfor flere butikker i de største byene.

Interessant er det også at Telenor har merket en økning av salget av iPhone 4 og 4S i forbindelse med lanseringen av den nye. De to modellene har naturligvis nå gått ned i pris, også hos Apple:

* iPhone 4 8GB (eneste modell): 2890 kroner

Annonse


* iPhone 4S 16GB (eneste modell): 4290 kroner (600 kroner billigere)

Les også: Så mye koster iPhone 5 uten abonnement.

– Utsolgt

«Flere forhandlere hadde nattåpent natt til i dag, og det angrer de sikkert ikke på; alle butikkene ble tomme for iPhone 5.

Salgsstart av iPhone er allerede en suksess, og vi tror det bare en kort tid vil bli knapphet på mobilen,» avslører Anders Krokan til ITavisen.no. Krokan er Telenors informasjonssjef.

NetCom: – Svært godt salg

Oppdatert, 14:06, 28.09.12:
Heller ikke NetCom vil oppgi nøyaktige salgstall, men også de har opplevd større trykk i år enn ifjor når Apple gjorde en mindre oppgradering av fjerde generasjon.

«I år har NetCom fått tilgang til et betydelig større volum enn ved tidligere lanseringer, og der er fortsatt iPhone 5 å få kjøpt i de fleste kanalene. Men noen av modellene (32 GB sort) er det likevel tomt for i enkelte butikker.

Interessen for iPhone5 har vært enorm, og nesten 100 personer stod i natt i kø utenfor NetCom butikken på Byporten for å sikre seg de aller første telefonene. Salget har vært svært bra, og høyere enn i fjor.»

Informasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus, melder i likhet med sin konkurrent at iPhone 5-salget går svært godt.
(Ill.: NetCom)
Telenors informasjonssjef Anders Krokan er svært godt fornøyd med iPhone 5-salget, og varsler at mobilen muligens blir helt utsolgt om ikke lenge.
(Ill.: Telenor)

Annonse