Apple har utstyrt iPhone 5 med en spesialtilpasset ARM-brikke.

Annonse


Den har noe ingen iPhone har hatt før

Anandtech har avslørt at Apple har utstyrt sin nye iPhone med en helt spesiell brikke.

A6 har eget Apple-design

A6-brikken gir ganske så store ytelsesforbedringer i forhold til lillebror iPhone 4S, og det er nok mye takket være Apples modifiserte ARM-design.

Den nye brikken er nemlig optimalisert enda mer for Apples egne produkter, da de har gått bort fra ARMs eget to-kjerne-CPU-design.

Eget CPU-kjerne-design

A6 er altså den første med Apples egen SoC-design (system on a chip), og er basert på ARMv7. Det som gjør den unik er at den har to kjerner Apple selv har designet for optimal batterilevetid, og ytelse på egne produkter.

Annonse


Det er også bekreftet at mobilen har 1GB RAM (LPDDR2-1066 MHz), og takket være A6-brikken er den teoretiske minne-hastigheten 33 prosent bedre enn hva iPhone 4S kan by på. I tillegg til det nye brikkesettet hjelper det også på batterilevetiden at den er utstyrt med et nytt 1.40mAh-batteri. Apple lover 8 timer surfing med LTE aktivert.

Forøvrig ble femmern utsolgt én time etter at muligheten for forhåndsbestilling åpnet midnatt fredag amerikansk tid.

Kilde:
Anandtech

Den nye A6-brikken debuterte i iPhone 5 onsdag forrige uke. «K3PE7E700F-XGC2» er det komplette brikkenavnet.

Voldsomme forbedringer i løpet av kort tid. Smartmobilene baner vei for spennende små-maskiner som RaspBerry Pi og Allwinner Android-maskinene
(Ill.: Anandtech)
Hvert år blir batteriene bittelitt bedre, men dette er i hovedsak takket være større batterier (og programvare-optimalisering), og ikke bedre batteri-teknologi. Bildet: Apples sjef for markedsføring skryter av iPhone 5' batteritall.
(Ill.: The Verge)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse