Mountain Lion blir trolig kraftig oppdatert i morgen.

Annonse


Snart blir Mac-en din ny

I morgen kveld lanserer Apple som kjent iPhone 5.

Viktig oppdatering
Men etter all sannsynlighet kommer de også snart med en nyhet til alle Mac-brukerne der ute: En stor og viktig oppdatering av OS X Mountain Lion.

For i natt sendte Apple ut Build nr. 12C50 av OS X 10.8.2 ut til utviklerne sine. Sannsynligheten taler for at lanseringen skjer i flukt med lanseringen av iOS 6 mot slutten av denne måneden, ifølge 9to5mac.com.

Snillere med strøm
Apples nyeste operativsystem har slitt med en del feil, og gjør det fortsatt selv om siste oppdatering (10.8.2 12C43) kom for en uke siden.

Annonse
Den mest merkbare er strømforbruket. Mountain Lion er betydelig slemmere mot batteriet enn forgjengeren Lion.

Dette er en av tingene som nå skal rettes med en kraftig forbedring av «Power Nap», Mountain Lions strømstyring og dvalemodus. Spesielt gjelder dette den eldste MacBook Air, som tidligere ikke har kunnet bruke Power Nap.

Her er de andre nyhetene i oppdateringen:

Bedre Facebook-støtte: Blant annet «en gang for alle»-pålogging, Facebook-valg for deling av lenker og bilder, Facebook-informasjon om venner i Kontakter og Facebook-varsling i varslingssenteret.

Spill/Game Center: Også her blir det tettere tilknytning til Facebook. Blant annet deling av poengsummer, anbefalinger, «Liker»-knapp for spill og oppfordringer til dine Facebook-venner til å slå deg i spillene. Også støtte for Twitter, e-post og Apple-kortmeldinger (iMessage) på mobil.

iMessage: Meldinger som blir sendt via mobil kommer nå også opp på Mac

Safari: Nettsider du var på forrige gang kan åpnes automatisk. Du kan nå legge til passord via mobilen (men visstnok bare fra den kommende iOS 6). Støtte for SSL-sikkerhet i Google-søk.

Påminnelser: Helt nytt utseende. Flere muligheter til deling. Twitter-meldinger blir automatisk forkortet. Deaktiveres automatisk når du bruker Airplay Mirroring.

FaceTime: Samtaler som kommer til ditt mobilnummer kommer nå også opp på Mac.

Notater: Nå kan du sortere notatene dine etter tittel og dato (både når du opprettet dem og når du sist endret dem)

Diktafon: Nå også på kinesisk (både mandarin og kantonesisk), spansk, koreansk, kanadisk engelsk og fransk samt italiensk.

Ordliste: Nå også med støtte for fransk.

Øvrige sosiale medier: Twitter-meldinger der du er nevnt kommer automatisk. Utvidet støtte for Kinas «Facebook» Weibo. Blant annet med profilbilder i Kontakter.

Lagring: Nå kan du velge bort endringene i et dokument og lagre den opprinnelige versjonen med Lagre som.

Mail: Usendte e-poster åpnes automatisk neste gang du starter programmet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse