Svenske testere elsker ikke Uppleva.

Annonse


– Ikea TV-en er en nedtur

For noen måneder siden ble det kjent at Ikea kommer med en egen TV-løsning. I kjent stil er den ekstremt enkelt å sette sammen, og man får skjerm, Blu-ray-spiller, lydplanke med subwoofer og TV-benk i én pakke.

Nå har svenske M3 fått testkjørt løsningen, som heter Uppleva, og de er ikke veldig begeistret.

Ikea-enkelt
I følge testerne er settet enkelt å skru sammen, selve benken er ikke mer kompleks enn en hvilken som helst annen TV-benk, men alt i alt tar prosessen en liten stund siden det er mye som må kobles sammen.

Bildekvaliteten, derimot, skal være ganske middels. Sortnivået er visstnok temmelig dårlig, på nivå med billig-TVer fra LG eller Samsung, og kontrastene er dårlige. Det merkes når man demper lyset i rommet og skal ha en ordentlig filmkveld, selv om til hverdagsbruk skal det fungere ganske greit.

Overraskende nok melder testerne at lyden er veldig god, med solid bass. Settet skal være godt egnet til både musikk og film.

Elendige menyer
TVen er av den smarte typen, med apps og andre nettbaserte tjenester, og i følge M3 varierer opplevelsen fra middels til elendig. Noen av appene er greie nok (som YouTube eller Facebook), men navigeringen er treg og lite responsiv, og nettleseren skal være elendig.

Som pluss fremheves støtte for USB-opptak og bra medieavspilling.

Det aller verste med TVen skal imidlertid være grensesnittet, som preges av upraktiske løsninger. M3 ramser opp hvordan knappene på fjernkontrollen stadig skifter funksjoner, eller bare ikke fungerer i det hele tatt, og hvordan det er ingen konsekvente løsninger på tvers av menyene. M3 konkluderer med at når selv de må anstrenge seg for å forstår grensesnittet, frykter de for hva «vanlige» brukere vil oppleve.

Best å holde seg unna?
Det konkluderes med at møbelen og lyden er gode og stilige, men den 32 tommer store TVen absolutt ikke er verdt pengene. Noe å tenke på til den dagen Uppleva lanseres i Norge, altså.

Kilde:
M3

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse