Videoer som dette lurer mange. Nå skal det bli vanskeligere.

Annonse


Facebook innfører 10 sekunders-regel

Har du opplevd at en video har havnet på tidslinjen din uten at du egentlig ønsket det? Og at dette har vært en video med tvilsomt innhold og lenke til en såkalt spørreundersøkelse som lukter svindel lang vei?

Må kjøre i ti sekunder først
Nå mener Facebook at de har funnet botemiddelet mot slikt. De innfører nemlig i disse dager en regel som sier at du må se en video i minst ti sekunder før den legges til tidslinjen og dermed distribueres videre til vennene dine.

Tanken er at videoer du virkelig ønsker å se neppe er farlige. Mens videoer som raskt viser seg å være noe annet enn det de gir seg ut for («Sexy schoolteacher shows her bum» kan for eksempel raskt rute deg inn i en side som ber deg skrive inn brukernavn og passord til PayPal…) bør kunne avsløres på under ti sekunder.

Apper er synderne
Fenomenet kalles autosharing og rammer alle som uforvarende klikker på videoer som kommer fra venner. Venner som selv har blitt offer for autosharing, og så har vi det gående…

Apper som Socialcam og Viddy er blant de mest kjente synderne – selv om de i utgangspunkter ment for private videoer og ikke for video-spam.

Nå må slike apper varsle om at de auto-deler, i tillegg til at de ikke deler før videoen har gått i ti sekunder.

Enkelt å fjerne
Om du virkelig vil slippe å risikere halve verden kan studere dine YouTube-vaner, bør du snarest fjerne disse (kontoinnstillinger->Applikasjoner->Kryss vekk).

Det ligger betryggende nok ingen autoshare-funksjon i selve Facebook – det må en app til.

Facebooks tiltak mot videodelings-fenomenet vekker dermed neppe den største begeistring hos de som lever av slikt.

Blir problemet mindre?
Det går heller ikke an å automatisk dele YouTube-videoer inn i Google+, slik man kan med både Facebook, Twitter, MySpace and Orkut.

Som kjent eier Google både YouTube og Google+.

Det gjenstår å se om den nye Facebook-regelen vil gjøre problemet mindre. Ikke minst fordi Facebooks egen variant av autoshare også gjelder tekstlenker og bilder. Der kan det jo ikke legges inn noen slik forsinkelse.

Kilde:
Techcrunch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse