Det må være frustrrende å være øverste sjef for et selskap som aldri har gjort det bedre økonimisk, men som gang på gang likevel blir straffet på børs, selv når andre teknologiselskaper legger frem rett og slett dårlige tall.

Annonse


Vil ikke være Steve Jobs

Apples nye sjef føler seg ikke presset til å bli en ny Steve Jobs.

Sammenlignet med Disney
Dette forteller han i et åpenhjertig intervju han ga til pressen under D10-konferansen i Palo Verde i natt norsk tid.

– Da han (Jobs) ba meg komme hjem til ham for å diskutere Apples framtid og min nye rolle som toppsjef, minnet han meg på hva som skjedde da Walt Disney gikk bort. Folk satt i møter og sa: «Hva ville Walt ha gjort? Hvordan ville han sett på dette?». Deretter så ham på meg med sitt spesielle, intense blikk og sa at jeg aldri skulle gjøre det slik, aldri skulle spørre hva han ville ha gjort. Og slik har det blitt.

Facebook i iOS
I intervjuet forteller han også om satstingen på TV, om bedre integrasjon av Facebook i iOS 6 og om nyheter som kommer i den personlige assistenten Siri.

Annonse


– Apple TV er et område som har intens interesse for oss, sa han blant annet.

TV-revolusjon
Han mener at TV er noe som alle bruker, og dermed et område som er overmodent for en Apple-revolusjon a la MP3-spilleren på begynnelsen av 2000-tallet.

Som kjent var MP3-spilleren allerede svært utbredt da iPod kom i oktober 2001. Like fullt ble iPod etter hvert synonymt med digitale musikk- og etter hvert også videospillere.

Cook håper det samme vil skje med Apples TV-satsing.

Se videoen
Her kan du se to videoer fra pressekonferansen:

Kilder:
All Things Digital
CNet.com
The Verge
Arstechnica.com

Annonse