Yahoos nye Axis-nettleser tilbyr full integrasjon av nettbrett, mobil og PC/Mac.

Annonse


Yahoo med egen nettleser

Alle snakker om Yahoo om dagen. Ikke fordi de gjør det så bra i forhold til for eksempel Google, men fordi alle venter på nyheten om hvem som kjøper den fallerte nettportalen/søkemotoren.

På tvers av alt
Og så kommer de inn fra venstre, så å si. Med en flunkende ny nettleser kalt Axis.

Denne integrerer nettsurfingen din på tvers av plattformer, og oppfører seg i det hele tatt som en nettleser skal i en hverdag der folk veksler flere ganger mellom flere ulike plattformer når de bruker nettet.

Dette forutsetter at du har eller oppretter en egen Yahoo-konto.

Annonse


Direkte søk
Med andre ord husker nettleseren hvor du er på nettet, slik at du kan fortsette der du slapp. Faste bokmerker og historikk holder den også styr på, uavhengig av hvilken enhet du bruker.

En annen spesiell funksjon er søkeverktøyet. Med Axis trenger du ikke gå veien om en lang liste med lenker når du leter etter noe.

Du går rett fra resultat til side via et visuelt grensesnitt som er noe av det mest elegante vi har sett. Du ser nettsidene Axis finner i et minivinduer, slik at du enklere kan avgjøre om de inneholder det du leter etter.

Android kommer
PC/Mac-versjonen er ikke en selvstendig nettleser, med et tilleggsprogram (plugin) som fungerer med både Chrome, Firefox, IE og Safari.

For iPad og iPhone/iTouch er det snakk om apper. Disse er dessverre ikke mulig å laste ned i den norske versjonen av App Store foreløpig. En Android-versjon er heller ikke klar ennå, men den skal være like om hjørnet.

Flere opplysninger samt nedlastingsknapp finner du på axis.yahoo.com.

Annonse