50 000 låter med Michael Jackson har kommet på avveie - mange av dem ikke utgitt.

Annonse


Stakk av med 50000 låter

I fjor betalte Sony Music 250 millioner dollar (om lag 1,4 milliarder norske kroner) for alle låter som Michael Jackson noen sinne hadde spilt inn.

Nå kan det blir vanskeligere å få igjen disse pengene. Hele Sonys musikkkatalog ble nemlig stjålet av hackere i fjor vår, melder flere britiske og amerikanske medier i dag.

Unike duetter
Svært mange av de over de til sammen 50 000 låtene har aldri blitt gitt ut, og Sony så nok for seg at de skulle leve fett på arven etter både den avdøde superstjernen og andre artisters historiske prestasjoner i årene framover.

Blant godsakene er blant annet duetter med Michael Jackson og Queen-sangeren Freddie Mercury og will.i.am.

Planla ti album
Den store samlingen skal inneholde mange låter verden aldri har fått hørt før.

Men også så godt som Jackson holdt som soloartist skal være blant filene. I tillegg til samtlige versjoner – ferdige som uferdige – av kjente studioinnspillinger, samt reklameinnspillinger og uformelle opptak av småprat i studio.

Sony planla en serie på ti album med uutgitt materiale av Jackson, og kunne sikkert ha gitt ut mange fler.

Samtidig med PSN-hacket
Tyveriet ble oppdaget i kjølvannet av påske-hacket av Sonys Playstation-nettverk PSN i fjor.

Det er imidlertid uklart om de to hendelsene har sammenheng, selv om det virker sannsynlig.

Holdt tett
Men Sony valgte å holde tett inntil det ble åpenbart på nettet at uvedkommende satt på det enorme, lukrative materialet.

Nå kan de altså risikere at låtene i beste fall vil bli distribuert gratis av pirater, eller i verste fall vil bli solgt videre av kriminelle.

Flere andre artister
I tillegg til Michael Jackson-katalogen fikk hackerne også med seg uutgitt materiale med blant andre Jimi Hendrix, Paul Simon, Olly Murs, Foo Fighters og Avril Lavigne.

Sony har likevel fortsatt en mulighet til å tjene penger på låtene, siden de jo fortsatt sitter på «originalene» (som etter alt å dømme er digitalt identiske med kopiene som ble stjålet)…

Kilder:
PaidContent.org
W.E.N.N.
Daily Star
Gizmodo.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse