Ikke trykk om du blir tilbudt denne lenken fra en av dine venner.

Annonse


Ikke trykk!

Oppdatert, 18:45:

Til vg.no melder Facebooks nordiske PR-sjef Frida Löwengren at de undersøker saken, men at de på det nåværende tidspunkt ikke vet hvordan spammen sprer seg.

ITavisen anbfaler likevel alle som vet de er berørt om å logge seg ut av Facebook, kjøre en virus-undersøkelse av datamaskinen (Windows, Windows, OS X) og så endre Facebook-passord. Nå sistnevnte er gjort slett Facebook-apper du ikke trenger eller kjenner til her.

Oppdatert.

Annonse


Et Facebook-virus herjer nå Norge.

Svært aggressivt virus

ITavisen.no ble rett etter lunsj i dag tipset av en leser om et Facebook-virus som blir sendt til svært mange på norges mest brukte sosiale nettverk.

Og ganske riktig, tndertegnende har allerede mottatt meldingen med bit.ly-URL-forkorter (slik at man ikke kan se den ekte URLen) opptil flere ganger.

Dette skjuler seg bak lenkene

Det som gjør at viruset sprer seg svært fort er at det sendes som en gruppemelding samtidig til flere personer du har på vennelista, om du trykker på lenken som presenteres etter «hei».

Ved undersøkelse av bit.ly-URLen viser det seg at man blir sendt til lawrenceandscott.com/deals/87447.php?t=2076910700 og lee-perry.co.uk/deals/10000.php?t=559818863.

Spam-nettverk

Trolig skjuler det seg også andre URLer bak disse. Ved test av lee-perry.co.uk blir man videresendt til applewinners2012.com/?c=norway, hvor man fristes til å trykke på en MacBook Air, iPhone 4S eller iPad 2.

Trykker man på et av produktene får man beskjed om at tilbudet ikke lenger er tilgjengelig og man blir sendt videre til en lang rekke spam-sider. Det er med andre ord et spam-nettverk som har satt i gang litt av en aksjon i Norge.

Tips: for å undersøke hvilken URL som skjuler seg bak en bit.ly-adresse, kopier inn URLen og legg på en +.

Vi vet foreløpig ikke hvordan spammen sprer seg rent teknisk.

En av spam-nettsidene vi ble videresendt til.

Annonse


Annonse


Annonse