spectre-4

Annonse


Den lekreste design-PCen

Ultrabooks er greia for 2012, og det forventes betydelig vekst i dette segmentet. Samtidig, med stadig flere modeller blir kategorien også stadig mer utvannet. Og det er heller ikke så lett å skille seg ut.

HP gjør akkurat dette med sin nye Envy 14 Spectre. Maskinen ble først vist frem under CES-messen i januar, og ble mottatt med begeistring.

Nå har det første eksemplaret ankommet HP i Norge, og vi fikk derfor muligheten til å ta litt på den.

Førsteinntrykk
Vi fikk ikke allverdens tid med maskinen – og meningen var først og fremst å få sjekket ut det lekre designet, fremfor å analysere ytelsen og bruksopplevelsen. Det kan vi gjøre ved et senere tidspunkt. HP bekreftet at maskinen kommer til norske butikker først nærmere juni, så det er en liten stund til lansering. Den norske prisen vil også ligge på rundt 8.000 kroner.

Annonse


Det som er spesielt med Spectre er altså glass-designet. Nesten hele maskinen er dekket av Gorilla Glass, noe som gir den et sofistikert og solid uttrykk. Den ser uten tvil dyr og stilig ut. Baksiden av skjermen er sort og reflektiv, og glasset strekker seg også over hele håndledd-området. Ikke bare den store trackpaden. Igjen – det gjør virkelig et visuelt inntrykk.

Eleganse
HP har naturligvis inkludert Beats-støtte, og på høyre side er det en fysisk volumkontroll. Ellers er alle tilkoblingene pent plassert langs sidene. Skjermen er 14 tommer stor og glasset strekker seg over den tynne rammen og hele skjermflaten. Noe som dessverre også åpner for refleksjoner.

Vi innrømmer at maskinen føles både lite gran tyngre og tykkere enn de slankeste ultrabookene. Men er de andre dekket med glass? Nei.

Vil du ha en slank og deilig PC som definitivt skiller seg ut rent visuelt, begynn å spare penger nå.

Annonse